Pinyero deixa la regidoria per passar el relleu a Conesa

El republicà renunciarà a l'acta en el ple de dimarts vinent

Política

El regidor d'ERC a Sant Fost, Antoni Pinyero, renunciarà dimarts a l'acta de regidor per "deixar pas a la renovació". Així, l'actual president de la secció local i número 2 de la llista republicana, Xavier Conesa, li prendrà el relleu en el grup municipal de l'Ajuntament santfostenc en la següent sessió plenària, al setembre.

ERC de Sant Fost ja parlava abans d'eleccions d'un canvi generacional a les seves files. Ara, finalment, la secció local d'Esquerra ha considerat que, un cop passat un any de l'actual mandat, ha arribat el moment que Pinyero passi el relleu a Conesa.

Antoni Pinyero va implicar-se més activament a ERC de Sant Fost l'any 2000, "a petició d'Esquerra nacional", explica l'actual regidor. De fet, ha complert amb els objectius que llavors es proposava: "fer activa la secció local i aconseguir representació municipal". Aquest darrer no s'assolia fins a les eleccions de 2007, quan Pinyero entrava de regidor. Fruit d'un pacte de govern amb IUSF i CiU, assumia les carteres de Cultura i Joventut. L'any passat tornava a ser triat regidor, aquest cop a l'oposició.

"Després de 12 anys, tanco un cicle", diu Pinyero, qui assegura que no es volia tornar a presentar de número 1 a les properes eleccions "quan ja tindré 66 anys", indica. Pinyero ha trobat oportú fer el canvi a mig mandat i assegura que Conesa "pot fer un bon paper; ja té un bagatge polític".

Xavier Conesa (Mollet del Vallès, 1982) viu a Sant Fost des de petit. De ben jove es va implicar en la política i els moviments associatius. Milita a la JERC des dels 16 anys i va ser un dels fundadors de l'organització juvenil a Mollet i Sant Fost, així com d'ERC a Sant Fost, el 2000. De 2002 a 2005 va ser-ne el secretari d'organització i des de 2005 n'és el president local, càrrec que tot apunta que ara assumirà Pinyero, en el marc d'aquest canvi de papers.

Estudiant de Psicologia a la UOC, té estudis d'administració i programació informàtica, i ha treballat al centre de salut, a escoles i com a autònom. En l'anterior mandat i fruit del pacte de govern, va ser nomenat el 2009 càrrec de confiança d'Alcaldia de l'Ajuntament de Sant Fost.

En l'àmbit associatiu, Conesa és membre del grup de teatre S.XX, de Les Colles de Sant Fost i de l'associació CES-AC. L'any 2001 va ser cofundador del Casal Tio Canya de Mollet, que va presidir fins a 2006.

El futur nou regidor considera que actualment l'entesa amb el partit majoritari (IUSF) és complicada i que l'actual govern "no té projecte i, si el té, no l'ha explicat". "Volem continuar fent una oposició seriosa", apunta Conesa.

Edicions locals