Dos molletans, Neus Ballús i Jordi Coromina, encapçalen la programació 'Arts i Escena'

Ballús presentarà el seu multipremiat film 'Sis dies corrents' i Coromina interpretarà l'obra 'Del caos a l’èxtasi. L’univers poètic de David Jou'

Cultura, Societat

Dos molletans, Neus Ballús i Jordi Coromina, encapçalen la programació 'Arts i Escena'
Dos molletans, Neus Ballús i Jordi Coromina, encapçalen la programació 'Arts i Escena'

El nou programacultural Arts i escena, de l'Ajuntament de Mollet, compta amb més d'una vintena de propostes, entre les quals en destaquen algunes protagonitzades per molletans.

És el cas de la directora Neus Ballús, qui presentarà el seu darrer film, Sis dies corrents –que avui mateix ha rebut nou nominacions per als Gaudí–, el divendres 18 de febrer a les 20 h al Mercat Vell de Mollet; o de l'actor Jordi Coromina, qui interpretarà, conjuntament amb el ballarí Francesc Bravo, Del caos a l’èxtasi. L’univers poètic de David Jou, el divendres 29 d'abril a les 21 h a Can Gomà amb motiu del Dia Internacional de la Dansa.

Pel que fa al teatre i la dansa, també hi haurà cinc espectacles més, tots a Can Gomà: la comèdia Ovelles, amb un trio de joves actors televisius, Sara Espígul, Biel Duran i Eduard Buch (12 de febrer); Valentina quàntica, de la companyia Anna Roca (13 de febrer); Veus que no veus, amb les pallasses Pepa Plana, tot un referent del clown, i Clara del Ruste (12 de març, amb motiu del Dia Internacional de la Dona); Aladdin #thepopmusical, de La Roda produccions (13 de març); i la sarsuela Los Gavilanes, de l’Associació Fòrum Abelló, que enguany fa 30 anys que la va escenificar (29 de maig).

També hi haurà sis concerts, bona part d'ells a El Lledoner. Al cicle Veus en femení hi haurà Itàlia en Jazz! (11 de febrer a El Lledoner), el punk-rock de la banda molletana Leonor SS (25 de febrer a La Marineta); La de Nadie (25 de març a El Lledoner); Quarta Justa (1 d'abril a El Lledoner) i Manual Dualicy (27 de maig a el Lledoner). A més, el Mercat Vell acollirà el 7 de maig el Concert Paradiso · Cases · Gorina · Morricone, amb Carles Cases Strings Band, qui reinterpretaran les bandes sonores més conegudes d’Ennio Morricone i que estarà comentarà en directe pel periodista de cinema Àlex Gorina.

D'exposicions, n'hi haurà tres. Trazos de Eroguro, de l'il·lustrador ciberpunk molletà Skip O’Neil (del 4 al 28 de febrer a La Marineta); Sinergies, del
Col·lectiu Crea i amb motiu del 8M (del 5 al 28 de març a La Marineta); i Històries de gent migrant. Aquesta darrera serà una doble exposició sobre les persones de Mollet que han vingut de prop i també de lluny. Per una banda, hi haurà una exposició fotogràfica a partir d’una mostra participativa de persones de diferents indrets que va iniciar el seu procés migratori i es van instal·lar a Mollet (del 21 d’abril al 22 de juliol a La Marineta). De l’altra, al Museu Abelló es podrà gaudir d'una mostra participativa on es tracta la diversitat de vivències, el viatge, el dol, la memòria o els somnis (del 21 d’abril al 4 de setembre).

Per últim, el cinema i les projeccions audiovisuals també hi tenen el seu espai. Més enllà del film de Ballús, des de l'11 de gener i fins al 18 de febrer es pot visitar a La Marineta de la videoinstal·lació d'Alessandro Quaranta, en col·laboració amb CRA'P. Del 22 d'abril al 7 de maig serà el torn de la mostra audiovisual col·lectiva L’Habitació del Farmacèutic, amb projectes de creadors emergents que mostren curtmetratges, documentals, videoart o videomappings, entre d'altres.

Per últim, El Lledoner acollir cinc films emmarcats en el Festival de Cinema La Gran Pantalla, posant en pantalla interseccions poc visibilitzades, com gent gran LGTBIQ+, gent gran migrada i gent gran i feminismes, entre altres: Manolo Montesco i Carmela Capuleto, de María Jáimez (20 de febrer); El inconveniente, de Bernabé Rico (20 de març); Barê giran (la gran càrrega), de Yılmaz Özdil (3 de març); La generació silenciosa, de Ferran Navarro (24 d'abril); i Jericó, el infinito vuelo de los días, de Catalina Mesa (22 de maig).

Edicions locals