ERC-Junts per Sant Fost condemna la creació de l'Ampa Total a l'escola Joaquim Abril

El grup municipal posa en dubte la legitimitat de l'entitat i ho considera una 'incitació a l'odi' i un 'atac frontal' a la immersió lingüsítica

Societat

El grup municipal d'Esquerra –Junts per Sant Fost ha emès un comunicat on condemna la creació de l'Ampa Total, creada per les entitats Hablemos Español i Convivencia Cívica Catalana, a l'escola Joaquim Abril. Des del grup municipal consideren que l'entitat "vol forçar" l'aplicació de la sentència del 25% en castellà del TSJC a tot el centre i ho entén com una "incitació a l'odi" i un "atac frontal" a la immersió lingüística.

En el comunicat Esquerra -Junts per Sant Fost mostra el seu suport a les famílies i centres educatius afectats per la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), la qual consideren: "Pretén acabar amb el model d'escola catalana i ara es vol aprofitar per acabar amb el projecte educatiu de l'escola Joaquim Abril aprovat pel seu consell escolar, màxim òrgan de representació de la comunitat escolar", diuen.

Així mateix, apunten que la creació d'aquesta plataforma és "una molt mala notícia pel nostre municipi però també pel conjunt del país". Al mateix temps, posen en dubte la representativitat d'aquesta AFA, ja que, segons indiquen "no consta registrada i avui dia l'única associació que representa a l'escola és l'AFA Joaquim Abril".

La formació municipal explica que ha mostrat el seu "suport incondicional" al centre educatiu Joaquim Abril i en especial a l'equip directiu del centre i a les seves famílies i assenyala que ja han contactat amb el Departament d'Ensenyament i que seguiran en contacte constant per "ajudar en tot el que calgui".

Moció en contra de la resolució del TSJC

En aquest sentit, en el comunicat també insten a l'Ajuntament i a la resta de grups municipals i entitats del poble a posicionar-se de forma unànime en contra d'aquesta mostra d'odi, la qual consideren que "no és més que un debat estèril que posa en el punt de mira i afecta de forma negativa a un alumnat completament aliè a aquesta polèmica", conclou el comunicat.

Precisament, en el passat ple municipal es van deixar sobre la taula dues mocions, presentades per ERC Junts i Sant Fost en Comú Podem de rebuig a la resolució del TSJC sobre el model d'immersió lingüística. Tots els grups presents al plenari, inclosos IUSF i el PSC, van acordar treballar la proposta de forma conjunta i presentar-la novament en una pròxima sessió del plenari.

Edicions locals