Els Reis tornen a repartir il·lusió als carrers del Baix Vallès

El Baix Vallès va gaudir dimecres al vespre de cavalcades reials, tot i que amb adaptacions al context pandèmic

Cultura

Melcior, durant la cavalcada molletana
Melcior, durant la cavalcada molletana | S.C.

Les cavalcades han tornat, tot i que de manera diferent. Les mascaretes són més protagonistes que els caramels, que no es llencen per evitar aglomeracions de gent corrents per agafar-los. Però la canalla i els Reis d'Orient han tornat a trobar-se als carrers.

A Mollet, Ses Majestats tornaven a arribar en tren, amb l'R2, a l'Estació de Mollet-Sant Fost. La ruta els va portar, acompanyats de les carrosses de l’Estrella, del Patge Xumet, del Carter Reial i del camió Carboner, fins a la porta de la Casa de la vila, on van rebre les claus de la ciutat per poder repartir-hi els regals a la nit.

Martorelles també apostava per una cavalcada ben semblant a la tradicional, baixant de l'Ajuntament fins al Pati de la Masia de Carrencà, on els infants van poder interaccionar amb ells al campament reial que hi havia muntat.

A Sant Fost, però, es va realitzar una cavalcada més llarga que l'habitual (des del camí dels Castanyers fins a l'avinguda de Ponent) per evitar aglomeracions, que va anar seguida també d'un porta a porta reial. És a dir, al llarg de la tarda, i amb cert retard, els Reis d'Orient van anar passant a recollir les cartes dels infants –menors de 10 anys i que n'havien fet la inscripció– a casa seva.

No han faltat els parcs de nadal

Sant Fost i Martorelles han apostat per oferir a la canalla parcs de Nadal (al Pavelló 2 i al Poliesportiu respectivament), amb inflables i jocs creatius, entre d'altres, i on tampoc hi faltar el toc tecnològic. Martorelles, a més, ha tornat a acollir a Carrencà la fabriqueta de joguines de la patgessa Murtra, qui, juntament amb el Sebastià i els seus companys, han rebut de l'1 al 4 de gener els més petits del poble.

Al Pavelló 2, un dels jocs del parc de nadal de Sant Fost | Aj. Sant Fost
El Sebastià explicant als infants el funcionament de la fabrica de regals de la patgessa Murtra | Aj. Martorelles

Pessebre i Bundis, a Sant Fost

Les activitats nadalenques encara s'allarguen fins a aquest cap de setmana a Sant Fost, amb dos clàssics. D'una banda, hi haurà la darrera funció del Pessebre Vivent, diumenge a les 18.30 h. L'assistència al pessebre d'enguany ha estat un èxit, com ho demostra el fet que s'hagin exhaurit les entrades per a gairebé totes les representacions i, fins i tot, diumenge passat van afegir una nova sessió extra, que també es va emplenar.

D'altra banda, el Grup de Teatre Segle XX farà dissabte a les 22 h a l'Ateneu Jaume Rifà la segona representació dels Bundi Pastorets, l'esbojarrada versió dels Pastorets. "Tenim ganes de recuperar aquesta representació que no és més que una paròdia, per fer riure", explica Mari Sol Juan, directora del Grup de Teatre Segle XX, que comenta que és una obra per a tots els públics. Les entrades tenen un preu de 5 euros i des de l'entitat es recomana fer una reserva a través del correu electrònic grupteatreseglexx@gmail.com.

Llucifer i Satanàs amb les fúries de l'infern, en la representació dels Bundis que van fer diumenge al vespre | Teatre Segle XX

Edicions locals