La xifra de positius per Covid detectats al Baix Vallès es triplica en la darrera setmana

A l'Hospital de Mollet hi ha aquest dimecres 27 pacients ingressats i s'han produït sis defuncions pel virus

Societat

La xifra de positius  per coronavirus detectats als municipis baixvallesans s'ha gairebé triplicat en la darrera setmana. Així ho indiquen les dades del portal Covid del Departament de la Generalitat de Catalunya.

Segons aquest web, el nombre de casos confirmats per PCR o test d'antígens des del dia de Sant Esteve i fins a l'1 de gener a la subcomarca era de 3.144, mentre que durant la setmana prèvia a Nadal se n'havien detectat 1.836 a través d'aquests mateixos diagnòstics. A Mollet, els casos confirmats van ser 940, pels 554 detectats la setmana anterior.

També s'ha arribat a una xifra rècord pel que fa al percentatge de positius de les proves efectuades. A Mollet, dels 3.458 test d'antígens i PCR registrades oficialment, un 27% donaven positiu.

També el risc de rebrot s'enfilava aquesta darrera setmana fins a xifres mai vistes. Segons les dades  del portal Covid, dimecres superava els 4.600 punts al Baix Vallès, gairebé un miler més respecte de la setmana anterior i a Mollet, se situava en els 4.343 punts.

Més defuncions a l'Hospital de Mollet

Sis és el total de defuncions per coronavirus que ha registrat l'Hospital de Mollet en la darrera setmana. La xifra que triplica les defuncions de fa set dies i és una de les més elevades dels darrers mesos, l'ha notificat aquest dimecres la Fundació Sanitària Mollet (FSM). Tot i aquest repunt, la dada de defuncions en proporció al nombre de contagis és molt més baixa que en altres moments de la pandèmia. Pel que fa a les persones ingressades amb coronavirus, l'hospital molletà té aquest dimecres 27 pacients hospitalitzats, un menys que fa una setmana i ha donat un total de 27 altes.

Edicions locals