El Petit Roure de Sant Fost fomenta el respecte a la diversitat dels més menuts a través dels contes

L'Escola Bressol Municipal va posar en marxa la iniciativa coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Societat

El Petit Roure de Sant Fost fomenta el respecte a la diversitat dels més menuts a través dels contes
El Petit Roure de Sant Fost fomenta el respecte a la diversitat dels més menuts a través dels contes | Cavall de Cartró

Coincidint amb el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, (3 de desembre)-, l'Escola Bressol EMB El Petit Roure de Sant Fost, gestionada per Cavall de Cartró, va posar en marxa 'Diversicuenta', una iniciativa lúdic-educativa de sensibilització basada en contacontes i elaborada per Integra CEE (Centre Especial d'Ocupació que genera oportunitats laborals per persones amb diversitat funcional). 

Aquesta iniciativa inclou diverses dinàmiques socioeducatives amb l’objectiu d’afavorir en els infants una mirada respectuosa envers la diversitat de capacitats, ritmes i necessitats.

"L’educació inclusiva garanteix un ambient, segur, estable i empàtic en el qual els nens i nens són capaços de desenvolupar-se en plenitud. Amb aquesta activitat, i a través d’un conte, apropem als més petits el concepte de diversitat, els mostrem la màgia de les diferències i els introduïm, d’una forma lúdica, en els llenguatges alternatius", ha explicat la Coordinadora Regional de Catalunya del Departament de la Unitat de Suport a l’Activitat Professional d’Integra, la Zulay Ramos.

 "Les nostres activitats dirigides a escoles bressol presten gran atenció a les necessitats de cada alumne, perquè som part d’un model integrador del qual tothom en forma part. En aquest sentit, volem aproximar als nens i nenes, d’una forma accessible per ells i elles, els valors del respecte i la igualtat, perquè puguin créixer en una societat plenament inclusiva", afirma la Zulay. 

El conte de l'Elmer

L’obra seleccionada per aquesta activitat va ser el conte de l’Elmer, la història d’un elefant especial que no és igual que la resta dels seus companys, ja que la seva pell és de colors diversos. Després d’experimentar el que significa l’exclusió social, el protagonista perd la confiança en si mateix i decideix pintar-se de gris per rebre l’acceptació dels altres. És arran d’aquesta transformació que descobreix com els seus companys se l’estimen per qui és, deixant de banda les diferències físiques. 

Edicions locals