Sant Fost dona una segona vida als contenidors en desús i els converteix en refugis per a gats

El primer Cat-Hotel s'ha instal·lat a la plaça Esbert i hi ha previst col·locar-ne 6 més

Societat

Sant Fost dona una segona vida als contenidors en desús i els converteix en refugis per a gats
Sant Fost dona una segona vida als contenidors en desús i els converteix en refugis per a gats | Aj. Sant Fost

L'Ajuntament de Sant Fost amb la col·laboració del Consorci de Residus del Vallès Oriental i les entitats animalistes del poble ha posat en marxa a Sant Fost el projecte Cat-Hotel. La iniciativa, pionera a la comarca, consisteix a donar una segona vida als contenidors de residus en desús i convertir-los en refugis pels animals de les colònies de gats del municipi.

"Aquest projecte és el Cat-Hotel que consisteix en dos eixos fonamentals, el primer és un eix que ha de veure amb el compromís de l'agenda 2030 i de l'economia circular, que és agafar un objecte de la via pública, com és un contenidor, adaptar-lo i donar-li una segona vida per tal que tinguin un nou ús, que és un refugi pels animals per les colònies de gats del municipi perquè tinguin aixopluc i un punt d'alimentació", expressava el primer tinent d'alcalde i regidor de Benestar Animal, Alberto Bastida.

Mentre que el gerent del Consorci de Residus del Vallès Oriental, Ignasi Valls aplaudia la iniciativa de l'ajuntament santfostenc: "La segona vida que donàvem a aquests contenidors era la destrucció, per tornar a produir més plàstics que es convertien en bancs o més contenidors. D'aquesta manera, tornem a posar-los al servei de la ciutadania que és al cap i a la fi qui els ha acabat pagant en el seu dia".

L'alcaldessa i el regidor de Benestar Animal (al centre) amb les entitats animalistes i el gerent del Consorci de Residus 

Primer refugi a la Plaça Esbert

En concret, el Consorci de Residus del Vallès Oriental ha facilitat al consistori santfostenc una dotzena de contenidors. Aquests han estat adaptats i pintats, per tal de reconvertir-los en un refugi pels felins del municipi. Els Cat-Hotels s'ubicaran, de moment, en les 7 colònies de gats que l'Ajuntament té controlades gràcies a la tasca de les entitats de protecció animal del poble.

De fet, seran aquestes associacions animalistes de Sant Fost -ADA i ADYLA- les que tindran les claus dels contenidors per a posar el menjar a dins d'aquests refugis, controlar així la protecció de les colònies i evitar també la brutícia als carrers.

El primer d'aquests refugis es va col·locar a la plaça Esbert, al barri de Can Calet. També està previst situar-ne un a l'Institut, un altre a Mas Llombart i un també al carrer Pau Casals, entre d'altres.

Segons Montserrat Sanmartí, alcaldessa de Sant Fost: "És una iniciativa pionera dins del Vallès Oriental. Som el primer Ajuntament que tirem endavant un projecte d'aquestes característiques i estem molt contents. Creiem que resolem bastant el problema de les colònies de gats, per netedat i control. L'animal té un lloc on pot menjar, on pot viure amb les inclemències del temps", deia l'alcaldessa.

Una experiència innovadora, que a Sant Fost va començar amb la instal·lació de plaques identificatives per senyalitzar les colònies de felins controlades per les entitats de protecció animal del poble i que des del Consorci de Residus del Vallès Oriental es mostren disposats a ajudar a replicar-la en altres municipis que ho sol·licitin.

Edicions locals