S'activa el passaport Covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències

La mesura, autoritzada pel TSJC, entra en vigor aquesta mitjanit durant almenys 14 dies

Societat

S'activa el passaport Covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències
S'activa el passaport Covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha autoritzat aquest dijous l'ús del passaport covid per accedir a l'interior de bars i restaurants, gimnasos i instal·lacions esportives i residències de gent gran. La fiscalia s'havia oposat a donar llum verda a la mesura, segons fonts coneixedores.

L'ampliació de l'ús del certificat entra en vigor aquesta mitjanit i té una durada inicial de 14 dies. Tots aquests establiments se sumen a l'oci nocturn i als banquets amb ball, on ja era vigent l'obligatorietat d'ensenyar el passi covid. Caldrà veure si aquesta mesura s'amplia a més establiments els pròxims dies després que el comitè assessor del Departament de Salut el recomanés per a cinemes i teatres.

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, presentava aquesta setmana la proposta del Govern d'ampliar el passaport Covid per accedir a bars, restaurants, gimnasos i residències com una qüestió "sobretot de responsabilitat individual, col·lectiva i dels establiments".

Preguntat sobre si els Mossos d'Esquadra controlarien aquestes acreditacions Covid, apuntava que "no podem esperar sempre que hi hagi un tercer que resolgui les coses", tot i recordar que hi haurà inspeccions.

"Quan hi hagi la percepció" que no s'està fent el control adequat "hi haurà actuació de la Policia i de qui correspongui". No obstant això, reiterava que, "amb una situació com la que estem", la principal crida al bon ús del certificat s'adreça a la ciutadania i els locals, que tenen l'obligació de demanar el document.

Edicions locals