El Pessebre Vivent de Sant Fost busca pastors

Fan una crida perquè veïns de totes les edats s'hi animin a participar a les funcions del Nadal com a pastorets, a la vora del foc

Cultura

El Pessebre Vivent de Sant Fost busca pastors
El Pessebre Vivent de Sant Fost busca pastors

"L’entitat necessita més que mai que nens, avis i famílies vulguin seguir mantenint aquesta tradició tan nostra, del poble de Sant Fost, i fa una crida a tothom que vulgui gaudir del Nadal d’una forma diferent". D'aquesta manera el Pessebre Vivent de Sant Fost s'ha adreçat a la ciutadania santfostenca per participar com a actors i figurants en la seva 55a edició.

La pandèmia ha agreujat una tendència ja visible els darrers anys, i és que hi ha hagut membres que ho han anat deixant. "A l'entitat hi ha hagut la mateixa gent durant molt temps", explica Núria Illana, secretària del Pessebre Vivent santfostenc, qui afegeix que "hi ha hagut gent que s'ha anat fent gran i d'altres que també en portaven més de 20 anys i estan cansats".

L'entitat assenyala que sempre han estat "oberts a tothom" així com que el relleu generacional hi és –una bona mostra d'això és que la junta està formada principalment per gent jove–, però encara hi manquen col·laboradors.

El que més falta són pastors per a les diferents casetes, però això no és obstacle perquè els pastors i les pastores que s'hi incorporin no puguin acabar fent algun altre paper quan es necessiti. Illana, que fa més de 20 anys que participa al Pessebre i gairebé sempre ho ha fet precisament de pastoreta, assenyala que "és un paper molt senzill que pot fer tothom. Pots estar xerrant a la vora del foc amb la teva família. Si et ve de gust, pots menjar torrades...".

També destaca alguns dels aspectes que més l'han motivada a ella del Pessebre: "És una manera de sortir de la dinàmica dels dinars de Nadal i aprofitar per conèixer gent nova". Alhora, troba molt positiu la barreja de tantes generacions diferents, on hi ha des de nadons fins a persones de més de 80 anys.

Preparant la nova edició

Preparant el terreny per al pròxim Pessebre Vivent | Pessebre Vivent Sant Fost

Després de la versió en línia del 2020, a causa de la pandèmia, la 55a edició del conegut com el pessebre dels efectes especials i el més antic del Vallès hi arribarà amb novetats. D'una banda, les entrades es compraran per internet. "És una manera que la gent tingui la certesa que no hi anirà i es quedarà sense entrada", diu la secretària.

També han estat treballar per renovar el vestuari dels personatges principals, així com per millorar la instal·lació i la il·luminació. De fet, des de l'octubre ja treballen a la zona per posar-ho tot a punt per a les funcions d'aquest Nadal.

Edicions locals