La Mancomunitat posa fil a l’agulla per a la seva ampliació

Els municipis es reuneixen per determinar quins serveis podrien ser comuns

Política

Santa Maria de Martorelles

Els municipis integrants de la Mancomunitat del Galzeran (Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles) i aquells interessats a incorporar-se (Montornès, la Llagosta, Vilanova i Vallromanes) s’han reunit i han posat sobre la taula quins serien els possibles projectes i serveis susceptibles de ser mancomunats, per així, “fer-los més eficients i estalviar despeses”, apunten.

Entre les propostes, s’ha parlat d’una central de compres agregades, i de serveis de neteja i manteniment de la via pública, cooperació i serveis socials, entre altres. En aquest últim cas, el president de l’actual Mancomunitat del Galzeran, Romuald Velasco, alerta que el govern de Madrid vol limitar alguns dels serveis que donen els municipis de menys de 20.000 habitants als seus veïns, entre ells els serveis socials. En aquest sentit, Velasco creu que ampliar la mancomunitat és una oportunitat ja que permetria continuar oferint-los.

Canvis en els estatuts
D’altra banda, s’ha començat a treballar en la modificació dels estatuts de la Mancomunitat, que, entre altres, haurà de canviar la denominació; deixaria la porta oberta a noves incorporacions; reduiria el temps a la presidència de cada municipi i determinarà els representants de cada corporació a l’òrgan col·legiat.

L’entrada de qualsevol nou municipi a la Mancomunitat El Galzeran inicialment requereix de l’aprovació per majoria dels respectius plens i a posteriori que el Ple de la Mancomunitat l’aprovés per unanimitat.

Edicions locals