Arrenca la campanya de vacunació contra la grip per als majors de 60 anys

Les persones de més de 70 també podran rebre simultàniament la tercera dosi contra la Covid i el vaccí de la grip

Societat

Vacunació al CAP molletà de Plana Lledó
Vacunació al CAP molletà de Plana Lledó | S.C.

Dilluns va arrancar la campanya de vacunació contra la grip per als majors de 60 anys, que es porta a terme als Centres d'Atenció Primària (CAP). També es vacunarà les persones que pateixen una malaltia crònica, les embarassades i els professionals de la salut. Podeu consultar a CanalSalut el detall dels grups poblacionals als quals es dirigeix la vacunació contra la grip.

La novetat de la present campanya de vacunació és que les persones que van rebre la segona dosi de la vacuna contra la Covid-19 fa més de 6 mesos i que tenen més de 70 anys podran rebre simultàniament la vacuna de la grip i la tercera dosi contra la SARS-CoV-2. Aquesta tercera vacuna ja s'havia aplicat a les persones que viuen a les residències geriàtriques i a les persones immunodeprimides.

Tamara Fernández, infermera i adjunta a direcció del CAP de Plana Lledó, reitera que la vacuna contra la grip és "una prevenció molt important per no agafar la malaltia". De fet, creu que enguany hi ha una major acceptació per inocular-se, tant aquest vaccí com la tercera dosi de la Covid: "Veiem que la gent vol venir a vacunar-se, no només de la grip, sinó que també s'estan posant les terceres dosis de la Covid. Hi ha persones que no se la posaven mai, però han vist aquest any que és molt important la vacunació, i s'estan posant les dues".

Tamara Fernández

Com demanar cita i on vacunar-se

Totes les persones que formin part dels col·lectius de risc poden demanar cita a través del web de programació de visites citasalut.gencat.cat o a través de La Meva Salut, a l’apartat Cita.

També es pot demanar dia i hora a través de la central de trucades, des d’on es programa directament la cita, al telèfon 93 326 89 01. A més, com cada any, es podrà contactar directament amb el centre d’atenció primària corresponent.

Cadascun dels equips d’atenció primària del territori han establert espais de vacunació en funció de les especificitats del seu centre i de la seva població. Així doncs, en alguns casos la vacunació es farà als CAP i, en altres, a punts externs i comunitaris (centres cívics, casals, espais municipals, etc.). Al Baix Vallès, les vacunes se subministraran als CAP Can Pantiquet i Plana Lledó (Mollet), així com als CAP de Parets, Montornès, Montmeló i Sant Fost-Martorelles. A més, els llagostencs es vacunaran al Centre Cultural La Llagosta i a Sant Fost també s'ha habilitat la Casa Bastinos.

Edicions locals