Sant Fost aprova l'ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals

L'Ajuntament també va donar llum verda a la normativa municipal que regularà l'ús del material pirotècnic

Política

Sant Fost aprova l'ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals
Sant Fost aprova l'ordenança de protecció, benestar i convivència amb els animals

L'Ajuntament va aprovar aquest dimarts durant el ple, amb el vot favorable de tots els partits polítics, dues noves ordenances que s'encarregaran de regular per una banda, la protecció, benestar i convivència amb els animals de companyia i la fauna local i per altra banda, l'ús del material pirotècnic i la realització d'espectacles públics amb focs artificials.

Les propostes es van presentar com a moció d'urgència i abans de ser aprovades definitivament, comptaran amb un termini d'exposició pública de 30 dies per a reclamacions o suggeriments de millora.

"Són ordenances que busquen la convivència entre la ciutadania i els animals, les quals ens permetran tenir eines suficients per poder garantir la tinença responsable dels animals, així com garantir els seus drets", deia el regidor de Respecte Animal, Alberto Bastida.

Per altra banda, durant el ple també es va donar llum verda a l'adhesió de l'Ajuntament de Sant Fost a l'Associació de Municipis per a l'Energia Pública (AMEP) i es va designar al primer tinent d'alcalde, Alberto Bastida, com a representant del consistori a l'Assemblea General de l'Associació i a la regidora d'Urbanisme, Margarita Santos, com a suplent.

Entre els objectius de l'entitat hi ha el de desenvolupar accions per promoure la transició energètica cap a un model que sigui just, democràtic i sostenible i assessorar els municipis en la matèria.

Llum verda a la bandera de Sant Fost

En el ple també va prosperar la imatge de la nova bandera del municipi. La proposta que haurà d'esperar el vistiplau de l'Heràldica de la Generalitat i l'Institut d'Estudis Catalans, es va aprovar amb els vots del PSC i l'equip de govern. ERC-Junts es va abstenir per "dubtes" en el procés de certificació de la votació popular.

Edicions locals