Una obra lorquiana, dissabte a la mostra de teatre del Segle XX

'La casa de Bernarda Alba' serà un dels dos espectacles del cap de setmana

Cultura

El grup jove del Segle XX va representar diumenge passat 'El cicle de la vida'
El grup jove del Segle XX va representar diumenge passat 'El cicle de la vida' | Grup de Teatre Segle XX

La 42a edició de la mostra de teatre de Sant Fost, a càrrec del Segle XX, ja ha arribat a l'equador de l'edició d'enguany, després de dues obres del grup local –Històries complexes en espais singulars i El cicle de la vida– i dues representacions emmarcades en la Mostra Nacional Itinera de Teatre Amateur de Catalunya –Maaaa!!!! i A la meta–.

Aquest dissabte (21 h) serà el torn d'un clàssic de Lorca, La casa de Bernarda Alba (també dins de la Mostra Nacional), a càrrec de la K-mama de Calafell. Aquesta obra se centra en la tirania moral i la repressió sexual que Bernarda exercia sobre les seves filles. Bernarda els imposa 8 anys d'aïllament, portant fins a l'irracional les convencions socials sobre el dol.

L'aparició de Pepe el Romà, disposat a casar-se amb la filla major, Angoixes, desencadena el conflicte. Totes les filles, a excepció de la menor, Adela, accepten les disposicions de la seva mare. Adela serà el personatge rebel, típic de Lorca, en el qual es presenta l'oposició entre l'autoritat i el desig.

Diumenge (18 h) actuarà El Coverol, de Granollers, amb Impasse. Els intèrprets es trobaran, es coneixeran i viuran durant uns minuts allò que significa la vida. L’obra serà un ràpid recorregut des de la infantesa fins al que coneixem com l'edat adulta on predominen els obstacles, la incertesa i les ganes de fer i desfer. Lluitaran contra tot i tothom, combatran les adversitats que es trobin, gaudiran de moments màgics i també els més foscos. Es tracta d’un espectacle sentit, ple de veritat i de vida.

Les entrades (5 €) es poden comprar una hora abans de l'espectacle i es poden reservar a grupteatreseglexx@gmail.com.

Edicions locals