L'Albus modifica el recorregut i arriba als barris de Can Calet i Can Boc

L'Ajuntament de Sant Fost preveu incorporar un nou servei de transport a demanda a partir del 2022

Societat

| Aj. Sant Fost

El servei d'autobús urbà de Sant Fost, l'Albus, arriba des d'aquest dilluns als barris de Can Calet i Can Boc. La modificació s'inclou en la nova proposta de mobilitat que van presentar fa un parell de setmanes davant la ciutadania, l'Ajuntament de Sant Fost i l'Associació de Municipis de Transport Urbà (AMTU).

Amb el nou projecte s'ha modificat l'horari, així com el recorregut, que passa a ser un servei dinàmic amb rutes curtes i llargues i compta amb un total de 15 parades, entre elles les del Seminari, la Colònia Bosc, Mas Corts i Mas Llombart, les quals ja es van incorporar el mes de gener passat gràcies a una prova pilot, impulsada per l'anterior govern, per millorar el servei en aquestes zones més allunyades del nucli urbà.

A banda d'arribar a les urbanitzacions i a Can Calet i Can Boc, l'autobús també s'atura, entre altres zones, al costat de la de l'Ajuntament, l'INS Alba del Vallès i l'Estació de Renfe Mollet-Sant Fost per facilitar el desplaçament dels veïns a aquests equipaments.

Aquesta proposta, realitzada amb el suport tècnic de l'AMTU, millorarà, segons el consistori, l'eficiència del servei, que passarà a estar disponible durant el mes d'agost i optimitzarà els horaris amb dues freqüències més.

Així mateix, també està previst que el servei inclogui un aparell de localització de l'Albus per seguir en temps real el seu recorregut.

Nou servei de Transport a demanda

Per altra banda, l'Ajuntament treballa amb l'AMTU per incorporar un nou servei de Transport a Demanda (TAD) accessible que complementarà els serveis de l'Albus i les línies interurbanes 360 i 361 als barris de Mas Llombart, Mas Corts i La Conreria, per tal de millorar la seva mobilitat al nucli urbà i als principals serveis del poble.

Aquest servei estarà subvencionat amb un preu d'1,5 € per viatge/persona i estarà disponible els primers mesos de 2022, sol·licitant-lo prèviament per telèfon o per l'aplicació mòbil FlexiTransport, que es preveu que estigui disponible pròximament.

Per utilitzar-lo, els usuaris hauran de fer la reserva amb un mínim de 24 hores d’antelació, indicant el lloc, l’hora de la recollida, i les dades del retorn. També hauran d'indicar el nombre de passatgers que utilitzaran el servei. Un cop gestionada la reserva, la persona beneficiària rebrà una trucada de confirmació.

Actualment l’AMTU ja ofereix i gestiona aquest servei en una desena de municipis -Abrera, Alella, El Berguedà, Palafolls, Pineda de Mar, Sant Antoni i Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Sant Pere de Ribes, Santa Susanna i Terrassa-. La proposta dona resposta principalment a les necessitats d’aquelles localitats amb poca densitat de població o amb zones molt disseminades i allunyades del nucli urbà en les quals hi ha poca demanda.

Edicions locals