La Diputació pagarà aquesta setmana els 168 milions per donar liquiditat als ajuntaments

L'ens ha anunciat que aquests dies pagaran els diners del Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local

Política

Els ajuntaments de la demarcació de Barcelona reben aquesta setmana els 168 milions d'euros que la Diputació de Barcelona els lliura a través del Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local. El president de la Diputació, Salvador Esteve, ha remarcat que aquests diners suposen "una injecció de liquiditat als ajuntaments i ha estat una idea que va sorgir de la Diputació de Barcelona, pensant en com pateixen la situació de crisi els municipis".

El conveni entre la Generalitat de Catalunya i les diputacions de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, amb el suport de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), és el que desenvolupa el Pla Extraordinari d'Assistència Financera Local. Amb aquest pla acordat  les diputacions es fan càrrec dels deutes reconeguts de la Generalitat amb els ajuntaments i avança aquests diners, pagant directament als municipis.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, explica que aquest pla té quatre objectius: "Demostrar que estem al servei dels ajuntaments i que quan ens posem tots d'acord es poden fer grans coses; alleugerir les tensions de tresoreria de la Generalitat; injectar liquiditat als ajuntaments; i, sobretot, que els petits comerciants cobrin".

Gairebé la totalitat dels 311 municipis de la demarcació de Barcelona s'han adherit al pla, que la Diputació de Barcelona ha finançat amb recursos propis i amb diversos crèdits. Abans de finalitzar l'any, la Generalitat s'ha compromès a pagar a les diputacions aquests diners que han avançat. En el cas de la Diputació de Barcelona, són 168 milions, tot i que cada ajuntament rebrà un màxim de 5 milions per evitar que els grans municipis acaparin tota l'ajuda.

Edicions locals