La Conreria, un Seminari que va deixar "petjada"

Unes 120 persones assistien dissabte a la presentació del llibre sobre el Seminari de la Conreria

Societat

Diverses generacions es van reunir dissabte a la sala d'actes de l'antic Seminari de la Conreria, ara casa de colònies de la Fundació Pere Tarrés, en un emotiu i nostàlgic acte de presentació del llibre Història gràfica del Seminari Menor de la Conreria (1940-1998), de l'historiador santfostenc i exalumne Xavier Pérez, que va aconseguir reunir noms emblemàtics del centre com els mossèns i professors Antoni Oriol i Francesc Nicolau.

Les abraçades i les encaixades de mans entre assistents, molts exalumnes i exprofessors, van ser el preludi d'una presentació que va estar farcida d'anècdotes dels protagonistes, que van recordar alguns dels moments de les diferents etapes que van passar al Seminari Menor Diocesà com a alumnes i com a professors. El mític Francesc Nicolau, professor de 1959 a 1998, a qui en diverses ocasions van titllar de "savi", recordava entre altres anècdotes com de ben jove va corregir un professor de matemàtiques, entre les rialles còmplices de part del públic i dels membres de la taula, i feia gala d'una esplèndida memòria a partir de les fotografies que es van anar projectant, que van fer un recorregut per la història de 60 anys del centre.

Un emocionat mossèn Oriol, rector i vicerector de 1971 a 1992, feia viatjar molts dels assitents, entre ells alguns noms il·lustres com l'exalumne i actual portaveu del grup de CiU al Parlament de Catalunya, Jordi Turull, als passadissos del seminari quan feia sonar unes claus que advertien els alumnes de la seva imminent arribada. "No volia castigar ningú per això els avisava", deia tot dringant el seu clauer.

Xavier Pérez va agrair la col·laboració de tots aquells que havien aportat fotografies i el seu testimoni per fer el llibre d'una escola que "ens va deixar petjada", deia. L'autor també va estar acompanyat per Jordi Sotorra, vicerector i administrador de 1960 a 1994, i Josep M. Turull, exalumne de 1980-1983 i actual rector del Seminari de Barcelona. La presentació del llibre, que compta amb més de 80 imatges, un resum d'història del Seminari i els testimonis escrits d'alguns superiors, professors i exalumnes, es va tancar amb l'actuació musical de Gregori Sànchez, exalumne i exprofessor, que acompanyat de la seva guitarra va versionar Eric Clapton i Serrat, tot recordant els festivals que anys enrere s'havien fet en aquell mateix escenari.

Edicions locals