Catalunya en Comú al Vallès Oriental denuncia el col·lapse als CAP

La formació a la comarca ho atribueix a una manca d'inversió en l'atenció primària

Política

Davant la situació de col·lapse que viu l'atenció primària, Catalunya en Comú al Vallès Oriental ha criticat que el Govern de la Generalitat "no estigui invertint en els Centres d’Atenció Primària del Vallès Oriental, que no s’estigui dotant personal ni cobrint les baixes i que es mantinguin tancats alguns centres i serveis", apunten en un comunicat.

La formació considera que el col·lapse que pateix l’Atenció Primària, en un moment crític de rebrot del Covid19, és causat pel que anomena "retallades ideològiques" del Govern de JxC-ERC.

Des de la direcció dels Comuns s’insta la Conselleria de Salut a prendre mesures urgents de recuperació de serveis d’atenció primària, de reobertura de CAPs, de major dotació de personal i de més recursos per a l’atenció a la ciutadania, que "actualment pateix un evident empitjorament de la qualitat de l’atenció, degut a la situació de desbordament que viuen els centres de primària als nostres municipis", indiquen. “No acceptem que es normalitzi l’atenció telefònica, ni les llistes d’espera, ni els desplaçaments a altres ciutats per poder ser ateses, ni que un professional hagi d’atendre fins a 15 pacients per hora; volem un servei d’atenció primària digne, de qualitat i amb més professionals, perquè la primària també salva vides. Volem el 25% del pressupost de salut per a la primària”, ha dit el portaveu dels Comuns, Jordi Manils.

Els comuns consideren “irresponsable i negligent” el desmantellament de l’atenció primària i critiquen que enmig d’una pandèmia mundial, quan Catalunya presenta les pitjors dades de contagis d’Europa, “el Govern és incapaç de prendre decisions contundents a favor del sistema públic de salut i en defensa de la gent del Vallès Oriental”.

Finalment, han remarcat que “la lluita contra la Covid19 no pot servir tampoc d’excusa per oblidar tota la resta de necessitats de salut que té la població”, referint-se a les dificultats que s’estan produint, per exemple, en l’atenció amb especialitats com pediatria o ginecologia.

Edicions locals