Sant Fost vol evitar pujar impostos malgrat el pla d'ajust per pagar proveïdors

L'Ajuntament santfostenc s'acull al crèdit impulsat per l'Estat per pagar els 2,6 milions d'euros de factures

Política

El ple municipal de Sant Fost, amb les úniques abstencions de GSF, ha acordat acollir-se al crèdit impulsat des del govern de Madrid per pagar els 2,6 milions d'euros que deu a proveïdors. L'Ajuntament ha aprovat el pla d'ajust corresponent que es basa en la reducció de la despesa i no tant en l'augment d'ingressos. En concret es preveuen mesures que permetran un notable estalvi energètic i una política d'austeritat i racionalització pel que fa a les compres i contractacions de serveis fetes des de l'Ajuntament.

Segons l'alcaldessa, Montserrat Sanmartí, el consistori ha decidit acollir-s'hi per resoldre els problemes de liquiditat que pateix l'Ajuntament. "Som una població que no disposa d'un gran polígon ni de molts ingressos per l'IAE sinó que depenem molt de les transferències d'altres administracions com la Generalitat", apunta l'alcaldessa, que afegeix que "els retards en els pagaments del Govern català fan que estiguem en l'actual situació i que necessitem liquiditat per pagar els proveïdors, molts dels quals són de Sant Fost", explica a CONTRAPUNT.

Tot i que el deute és d'uns 2,6 milions d'euros, Sanmartí apunta que la voluntat és reduir el crèdit al mínim un cop comencin a arribar els ingressos previstos com els 600.000 euros pendents de cobrar de la Generalitat i uns altres 600.000 corresponents a l'impost de circulació dels veïns. A més, l'Ajuntament també està pendent d'un ingrés important fruit de la venda d'uns terrenys municipals. "Tot això ens ha de servir per treure'ns préstecs de sobre", diu Sanmartí.

Pla d'ajust
Pel que fa al Pla d'Ajust, el govern local ha prioritzat mesures de reducció de despesa, per sobre d'altres com augmentar la pressió fiscal. "Mantindrem tots els serveis i prioritzarem les polítiques de benestar social i si s'han d'apujar impostos i taxes només aplicarem l'IPC", indica l'alcaldessa. Així, la reducció de la despesa es basarà principalment en l'aplicació de mesures d'estalvi energètic i en polítiques d'austeritat i racionalització de la despesa en la política de compres i contractacions que es fan des de l'Ajuntament. "Creiem que són mesures realistes i efectives", conclou Sanmartí.

Edicions locals