Ruiz continuarà al capdavant del PSC comarcal després d'obtenir el 80% dels vots

El PSC de Mollet guanya pes a la nova direcció amb Josep Monràs al nucli dur de l'òrgan

Política

El Congrés del PSC del Vallès Oriental va acabar amb la confiança en Román Ruiz, el primer secretari, revalidada per tercera vegada. La candidatura de Ruiz va rebre el 80% del relcolzament per continuar dirigint el partit. El primer secretari ha inclòs al seu equip dirigents amb un perfil polític marcat, com Jordi Terrades, Salvador Illa i Josep Monràs. Per altra banda, Esther Garcia va obrir el Congrés amb un discurs de comiat.

El Congrés del PSC celebrat aquest dissabte revalida la confiança al primer secretari, Román Ruiz, que guanya per àmplia majoria.
Ruiz va rebre 133 vots a favor, que representa el 80% de la confiança, 20 vots en blanc (el 12%), i 13 (8%) en contra. Així, Ruiz continuarà sent el primer secretari amb un equip format per Jordi Terrades com a secretari d'Acció Política, que és diputat al Parlament; l'exalcalde de la Roca, Salvador Illa, en el lloc de secretari de Dinamització i Organització; i l'alcalde de Mollet, Josep Monràs, com a responsable de Política Municipal i Territorial, entre d'altres dirigents socialistes.
El nou equip de Ruiz també el formen l'exalcaldessa de Sant Quirze, Assumpta Camps, que és la secretaria de Ciutadania, Societat Civil i Canvis Socials i la regidora de Granollers, Alba Barnusell, de Comunicació.

Presència molletana
Els socialistes molletans han guanyat pes en la nova direcció comarcal. Si fins ara els representants de Mollet eren 3 (Montserrat Tura, Patricia del Pozo i Josep Garzón) ara els membres del PSC de Mollet a la direcció seran 5: Josep Monràs; Ester Safont, com a secretària de Participació i Canvis Socials; Patrícia del Pozo, secretària de Política Municipal i Territorial; Mila Vicente, secretària de Serveis Socials i Benestar; i Lídia Paredes, secretària de Xarxes Socials i Butlletí Digital. A més, novament seran dos socialistes molletans Josep Monràs, que repeteix, i Mercè Pèrez, que substitueix Mireia Dionisio, els membres del Consell Nacional del PSC, que és el màxim òrgan socialista entre congresos.

Per la seva banda, Esther Garcia, secretaria d'Organització, que va obrir el Congrés, no continuarà a la direcció, tot i que comptava amb el recolzament de Ruiz. El seu va ser un discurs de comiat, en què anunciava que havia decidit deixar la direcció a la vegada que reclamava un esperit més d'esquerres.


Edicions locals