Una vintena de militants del PSC reclamen un partit més obert

Els socialistes vallesans han signat un manifest en què també demanen que s'escolti el pensament crític

Política

Una vintena de militants del PSC del Vallès Oriental, entre els quals hi ha l'exalcalde de Parets, Joan Seguer, i els santfostencs Josefina Caro, Vicente Cepiña i Pere Raspall, han signat un manifest per reclamar al partit que s'obri als "progressistes que s'acosten" i que transformi "una organització piramidal en una transversal, en xarxa". Per als signants, el PSC ha d'iniciar un nou rumb polític, que inclou un nou model d'organització i un nou discurs.

El manifest ha estat rubricat pels alcaldes de Sant Feliu de Codines, Pere Pladevall, i Lliçà d'Amunt, Nacho Simon; els exalcaldes de Parets, Joan Seguer, i de l'Ametlla, Jordi Pousa; els excap de llista de Sant Fost, Josefina Caro i Vicente Cepiña, així com el regidor santfostenc Pere Raspall, de Santa Eulàlia de Ronçana, Joaquim Blanch, i d'Aiguafreda, Josep Sellas. A més, d'altres militants, com Anna Blanch, Antoni Verdaguer, Armando Cañizares, Carolina Valverde, David Noguera, Ester Catalinas, Ignasi Simón, Jaume Monteis, Josep M. Coll, Josep Sellas, Juan Miguel Valderrama, Maria Marcos i Toni Aguilar.

Per als signants una de les claus per reorientar el partit és el "respecte cap als progressistes que s’acosten a nosaltres i als que hem de facilitar l'ingrés a les nostres files sense càlculs ni demores"; així com cap als militants que volen "participar i opinar no només cada 3 o 4 anys". El manifest també proposa donar suport a les organitzacions del partit per tal que duguin a terme les resolucions del darrer Congrés, en especial pel que fa a la democràcia interna. "Creiem en les primàries obertes, les primàries de ciutadanes a tots els nivells del partit que puguin contribuir a millorar la societat i no només en els papers, sinó en la realitat".

Edicions locals