Joan Gassó s'acomiada de la política

Joan Gassó, líder de la formació Independents Units per Sant Fost, ha dit adéu a la política activa. Després de 15 anys com a alcalde, amb breus etapes d'alternança, dimecres es formalitzava la dimissió del polític, que torna a l'empresa privada.

Política

El 2002 Gassó es va convertir en el primer alcalde amb dedicació exclusiva a la població. El ja exalcalde apunta que ha arribat “la fi” de la seva etapa i assegura que marxa “sense traumes”. “Deixo la vida política emportant-me de tot els millors records”. Dimecres al vespre, en un ple extraordinari, Gassó presentava la seva dimissió com a alcalde i regidor.

VEU DELS OPOSITORS

Les diferents etapes de Gassó com a alcalde, però, no han estat exemptes de crítiques i polèmiques. La relació tibant entre el grup independent i els socialistes ha estat una constant sobretot en els darrers deu anys. Per a l’actual portaveu del PSC, Josefina Caro, Gassó “no ha fet d’alcalde de Sant Fost sinó d’alcalde del seu grup”. Caro fa una valoració negativa de la trajectòria de l’exalcalde. “Ha portat a terme una pràctica de divisió del poble amb temes com el POUM i, abans, la B-500 i l’Ecoparc”. Caro afegeix que “no ha permès la participació ciutadana” i opina que “deixa el poble hipotecat amb grans projectes i amb els barris abandonats”.
La resta de grups amb representació municipal diferencien entre les diferents etapes de Gassó com a alcalde. Per a Montserrat Armengol, de Gent per Sant Fost, durant l’etapa de majoria absoluta fins al 2005 “es va treballar amb il·lusió i amb dedicació per al poble”, comenta Armengol, que havia fomat part del govern de Gassó. Amb tot, la regidora de GSF creu que aquesta època va venir seguida d’un “distanciament entre el govern i els ciutadans, com a conseqüència de la majoria absoluta”.
En aquest sentit, Joaquim Pérez (CiU) es mostra del mateix parer: “Després de tot el rebombori d’alcaldes durant el 95 ell va donar estabilitat, però la majoria absoluta dels darrers quatre anys no ha estat positiva”. El convergent també destaca el tarannà de Gassó: “Ha tingut clar el seu projecte i l’ha tirat endavant, sense comptar amb la resta”, indica Pérez.
Per al regidor d’ERC, Antoni Piñero, Gassó ha estat un polític “poc transigent i poc obert al diàleg”. El republicà li reconeix una primera etapa “constructiva”, però creu que en els darrers temps va “equivocar les prioritats”. “Ha volgut fer un poble d’envergadura i ha deixat de banda les petites coses del dia a dia com la neteja i el manteniment de carrers, entre altres”, diu Piñero.

Edicions locals