Una santfostenca, veïna del 'monstre austríac'

L'Esther Costa, de Sant Fost, viu a uns 200 metres de la casa de Josef Fritzt, l'austríac que durant 24 anys va tenir tancada la seva filla a un soterrani de casa seva amb tres fills nascuts de relacions incestuoses.

Societat

Amstetten és un poblet austríac on no passa mai res. O si més no això és el que en pensava la santfostenca Esther Costa fins aquest cap de setmana, quan va descobrir que a 200 metres de casa seva hi vivia Josef Fritzt, un home que havia tancat durant 24 anys en un soterrani la seva filla, a qui va violar durant tot aquest temps i amb qui va tenir set fills, tres dels quals també estaven tancats al zulo.
“Quan he vist la foto, em sonava la cara”, explica l’Esther, que sí que té companys de feina que el coneixien i el descriuen com “un home seriós, però que semblava normal”. Una amiga seva havia viscut cinc anys de lloguer al pis de sobre de la casa que amagava aquesta història macabra i, en cap moment, hi va veure res estrany.
L’Esther va anar a treballar a Amstetten el juliol de l’any passat a una empresa d’enginyeria. Allà els seus companys no paren de donar-li voltes a l’aspecte constructiu del soterrani. “Les cases com les de Fritzt no en tenen. Per això l’entrada havia d’estar molt ben amagada. Es veu que encara hi feia obres”, explica.

Edicions locals