Sant Fost estrena un govern de coalició sense Gassó com a alcalde

Després de setmanes de negociacions, dimecres, a la biblioteca municipal, Independents Units per Sant Fost (IUSF), CiU i ERC signaven el pacte definitiu del nou govern de coalició, que pretén reobrir el procés del POUM per arribar a un major consens.

Política

Aquest acord trenca els mesos de govern en minoria dels independents encapçalats per Joan Gassó, que, després de 15 anys d’alcalde i 25 de regidor, anunciava oficialment la seva retirada "sense traumes" de la política activa. El proper 30 d’abril, Gassó renunciarà a l’Alcaldia i serà substituït per Montserrat Sanmartí, número 3 d’IUSF, que esdevindrà la primera alcaldessa de la població. La seva acta de regidor passarà a Ferran Mauri (IUSF), que assumirà les carteres de Medi Ambient i Indústria.

Pel que fa al regidor de CiU, Joaquim Pérez, es farà càrrec d'Educació, Comerç, Promoció Econòmica i Hisenda; i l'edil d'ERC, Antoni Piñero, tindrà les atribucions de Festes i Promocions Culturals, Joventut i Gestió del patrimoni històric.

En l'acte de signatura, Gassó felicitava els autors de l'acord perquè "han aconseguit un pacte seriós que pot anar més enllà d'aquest mandat". Pérez destacava la voluntat dels tres grups de tirar endavant la població sense "partidismes ni personalitzacions", i Piñero feia esment del "caràcter molt social" dels punts acordats i de la voluntat del nou de govern de fer política de mà estesa.

Entre les prioritats del nou executiu destaca l'acabament d'obres iniciades com el complex esportiu, l'Ateneu i la Casa Bastinos.

Edicions locals