El consistori de Sant Fost queda en mans de la Junta Electoral

ICV I ERC obtenen el mateix nombre de vots i deixen en mans de la Junta Electoral la seva entrada al consistori que se sabrà d’aquí una o dos setmanes

Política

Independents Units per Sant Fost ha guanyat les eleccions municipals amb uns resultats que els deixa a un regidor de la majoria. Amb tot, la jornada ha estat marcada per l’empat tècnic de les dues forces menys votades (ERC i ICV-EUiA), amb 224 vots cadascuna, que obliga a esperar per veure com queda definit el Consistori.

La Junta Electoral es reunirà dimecres per repetir l’escrutini i, en cas que es confirmi l’empat, decidirà amb un sorteig quin dels dos partits obté el regidor. La notícia ha agafat per sorpresa els dos candidats afectats, Núria Fresquet (ICV-EUiA) i Antoni Piñero (ERC), que , un cop finalitzat l’escrutini, no sabien quina cara fer. Si Esquerra, que fins ara formava part de l’equip de govern, perd el regidor, no podrà tornar a repetir el pacte que l’ha mantingut durant tres anys a l’Ajuntament. Davant la possibilitat de repetir equip amb IUSF, en cas que la Junta Electoral els beneficiï, “caldrà posar sobre la taula totes les propostes, però en cap cas pactarem de manera gratuïta”, deia Xavier Conesa, president d’Esquerra Sant Fost. Pels ecosocialistes, en canvi, el resultat els obre esperances, ja que recuperarien el regidor que van perdre el 2007.

DALTABAIX SOCIALISTA

L’altra sorpresa de la nit ha estat la davallada de l’electorat socialista. L’equip que encapçala Josefina Caro es queda amb la mínima representació i passa a ser de la segona a la quarta força més votada. Caro mostrava cara de decepció en assabentar-se del resultat. “No entenc com pot ser que el poble es queixi de la tasca de l’anterior equip de govern i després els voti”.
IUSF, de fet, necessitarà un altre pacte per tornar a governar en majoria. Han guanyat un regidor i ara se situen al capdavant del consitori amb sis, però els cal almenys un més per poder consolidar la majoria. La victòria, però, ha estat molt ben rebuda per tots els independents, que l’han celebrada amb càntics i, fins i tot, s’han atrevit a mantejar la futura alcaldessa.
Convergència obté el segon regidor i passa a ser la segona força més votada per davant de Gent per Sant Fost, que manté els dos representants que tenia fins ara. El PP entra al consistori amb un regidor.

Edicions locals