ERC insisteix en la inclusió dels boscos de Sant Fost al PEIN

Piñero exposava els principals punts del programa d'ERC en l'acte central de dissabte

Política

L'Ateneu de Sant Fost acollia dissabte l'acte central de campanya d'ERC, en què el seu candidat Antoni Piñero, exposava algunes de les principals propostes del programa, que recull, entre altres, la inclusió dels boscos de Sant Fost en el Pla Especial d'Interès Natural (PEIN) de la Serralada de Marina, una proposta que ja apareixia al programa de 2007.

Piñero va fer un resum de les principals idees i propostes recollides al programa d’Esquerra, “un programa que es va començar a treballar fa 6 anys, tot analitzant la situació del nostre poble, i que pretén ser un full de ruta per Sant Fost durant els propers anys, amb propostes coherents i ambicioses”. Desprès d’una breu introducció on va recordar la complicada situació en què estava el municipi ara fa tres anys, va posar de manifest bona part de les millores que hi ha hagut a Sant Fost aquests tres anys amb Esquerra a l’Ajuntament: el consens en el POUM, la finalització del complex esportiu, la llar d’infants, el jutjat de pau, les subvencions aconseguides i la proximitat de l’administració pública entre d’altres.
La millor gestió dels recursos, l’ajuda al comerç local i els incentius per la dinamització i modernització del polígon industrial, així com la proximitat dels serveis als diferents barris i la seva interconnexió, van ser alguns dels principals punts exposats pel candidat
El president d'ERC Sant Fost, Xavi Conesa, per la seva banda, va emfatitzar en el patrimoni intangible del poble: la cultura i els boscos. Per una banda va elogiar la tasca duta a terme aquests anys, amb la recuperació dels gegants, el consell de cultura, la comissió de festes i el suport que s’ha donat a les entitats que conformen el teixit associatiu del nostre municipi, tot remarcant el compromís ciutadà i posant de manifest la necessitat de passar de la participació a la implicació ciutadana. Pel que fa al medi ambient, Esquerra troba imprescindible l’entrada de Sant Fost al Consorci de la Serralada de Marina, tot incloent els boscos santfostencs al PEIN.
Per la seva part, Jessica Valldeoriola va exposar les propostes de les JERC i va felicitar el regidor per la tasca feta aquests tres anys al capdavant de l'àrea de Joventut, des d’on s’ha aprovat el Pla Local de Joventut i "s’han iniciat politiques reals per als joves de Sant Fost". Així mateix va posar de manifest la necessitat d’un espai autogestionat pels joves i les entitats més implicades en la vida social i cultural del municipi a la zona de Can Teià.
Les propostes i els projectes d’Esquerra Sant Fost pels propers anys van compartir espai amb la lectura de tres poemes per part d’en Manel Domènech i amb un emotiu recordatori a l’antic casal republicà de Sant Fost i a la gent que el va fer possible, amb la ofrena d’una placa commemorativa als representants del Casal d’Avis de Sant Fost presents a l’acte.

Edicions locals