Més de la meitat dels candidats al 22-M són novells

CONTRAPUNT publica totes les llistes electorals que optaran a les cinc alcaldies

Política

Ja són oficials. Aquest dimecres el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) publicava totes les llistes electorals que es presentaran als comicis municipals del proper 22 de maig. En total seran 37 candidatures les que optaran a cinc alcaldies baixvallesanes: 11 candidatures a Mollet, 7 a Parets, 7 a Sant Fost, 7 a Martorelles i 5 a Santa Maria de Martorelles. De les 37 candidatures, 10 estan liderades per dones

Respecte a les eleccions municipals de  2007, han aparegut sis candidatures noves. A Mollet, Solidaritat Catalana per la Independència i el partit xenòfob de Josep Anglada Plataforma per Catalunya seran dues de les llistes novelles que lluitaran per aconseguir representació al consistori molletà.
També s’han unit a la festa dos partits més minoritaris: el Partit Antitaurí contra el Maltractament Animal, com a “única opció política que defensa els drets dels animals”, segons el seu eslogan, i Pirates de Catalunya, una formació creada de la mà de ciutadans i moviments socials a través de la xarxa.
 A Parets, Ciutadans ha aconseguit formar llista electoral i a Martorelles ha aparegut un altre partit independent, Més Acció per Martorelles. Les llistes que fan baixa respecte al 2007 són el Partido Independiente de Mollet Oriental (PIMO), liderat per Juan M.Iglesias, i Els Verds a Martorelles.

CANDIDATS DEBUTANTS

Dels 37 candidats, 24 s’estrenaran com a caps de llista a les eleccions i 13 repetiran. Dels actuals alcaldes tornaran a optar a la presidència del consistori Josep Monràs, a Mollet; Montserrat Sanmartí, a Sant Fost; Romuald Velasco, a Martorelles, i Montserrat Cobo, a Santa Maria de Martorelles. En canvi l’alcalde de Parets, Joan Seguer, deixa el càrrec després de 21 anys a l’Alcaldia. En conjunt, la paritat en els caps de llista no és una virtud, ja que només 10 dels candidats són dones.

*Totes les candidatures de Mollet, Parets, Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles al document adjunt.

Edicions locals