Jordi Pujol dóna forces als candidats convergents del Vallès

CiU assegura que pretén construïr Catalunya des dels ajuntaments

Política

Divendres cap al vespre, Convergència i Unió (CiU) del Vallès Oriental va presentar els seus candidats a les alcaldies dels municipis de la comarca. El lloc escollit va ser l'edifici del GIRO a Mollet i va comptar amb la presència estrella del president de la Generalitat de Catalunya, Jordi Pujol i Soley.

Els candidats van presentar-se per grups territorials (el Baix Vallès, Vall del Tenes, Plana de Granollers...) i van encadenar-se amb discursos breus. Després, tot el protagonisme va ser pel Molt Honorable, que va assegurar que "la idea de Convergència no és el poder per poder, sinó que volem arribar-hi per construïr Catalunya, cosa que comença pels municipis", va afirmar tot recordant l'eslògan de la campanya política del 1979, any de les primeres eleccions municipals després del franquisme.
Per la seva banda, el president del Vallès Oriental de CiU i cap de llista a Mollet, Feliu Guillaumes, assegurava que les seves espectatives a nivell comarcal són altres. En clau molletana, considerava que calia "fer-ho bé, oferir un bon projecte, perquè és el que va fer Mas i va demostrar que hi ha gent disposada a votar-nos; tot i que Mollet és una plaça difícil", deia.

"NO SÓC INDEPENDENTISTA"
L'expresident també va voler aclarir la polèmica que es va generar en les consultes independentistes del 10 d'abril. Pujol, qui va votar Si, va dir: "No soc independentista. Vaig votar a favor de la independència de Catalunya en senyal de rebuig al sistema polític espanyol que hi ha ara mateix. Només això, res més", deia.

Edicions locals