En Comú Podem denuncia davant la Fiscalia el govern d'IUSF per possibles irregularitats de contractació

IUSF també ha presentat davant la Fiscalia una denúncia per possibles factures falses de l'actual equip de govern

Política

| Aj. Sant Fost

La Fiscalia de Granollers ha admès a tràmit la denúncia contra el govern d'Independents Units per Sant Fost que el passat mes de juny la formació morada va presentar davant la Fiscalia de Granollers per possibles irregularitats i delictes relacionats amb la contractació pública.

Segons Sant Fost en Comú Podem, la denúncia està argumentada d'acord amb els resultats que van posar en manifest l'auditoria economicofinancera que va sol·licitar el govern actual, a proposta de Podem, a la Diputació de Barcelona.

Segons el grup municipal, dins l'informe de l'empresa auditora "va assenyalar diferents aspectes en alguns contractes a empreses que ofereixen serveis importants al municipi i que recomanava auditar amb més detall" i analitzar alguns pagaments "inaudits". Entre aquests grans contractes hi hauria el de les escombraries.

Per Alberto Bastida, portaveu de la formació: "No ho fem amb intenció d'anar en contra ningú, ho fem perquè és la nostra responsabilitat com a càrrecs electes". Mentre que des d'Independents Units per Sant Fost, afirmen estar "molt tranquils".

La Fiscalia va admetre a tràmit la setmana passada la denúncia presentada i ja ha requerit informació a les parts implicades per iniciar la investigació.

IUSF recórrer a la Fiscalia per possibles factures falses del govern

Aquesta no és l'única denúncia interposada a la Fiscalia de Granollers darrerament. IUSF també ha denunciat a l'actual equip de govern per possibles irregularitats. Segons el regidor Juan Fernández: "Vam detectar que durant el confinament es van fer quatre factures per muntatges d’actes que pensem que són falses, ja que no es va celebrar cap mena d'acte durant aquells mesos". La denúncia està en mans de la Fiscalia qui ha de determinar si existeix algun tipus de delicte i cal procedir a investigar els fets. 

Per tot plegat, l'alcalde Carles Miquel anunciava durant el ple de dimarts: "Posarem a disposició de la Fiscalia tota la documentació i informació que se'ns requereixi". Miquel va emplaçar també a tots els grups polítics a "fer un exercici de responsabilitat i a valorar els propòsits d'aquestes denúncies penals" i afegia: "Ens podem caure millor o pitjor, però hi ha una cosa que ens uneix i és que algun dia hem donat una passa endavant encara que sigui per aportar un granet de sorra pel nostre poble".

Edicions locals