El ple aprova modificar el ROM per fer públiques les despeses de les subvencions rebudes pels grups municipals

La moció també va acordar incloure en un pròxim ple ordinari les despeses de la darrera legislatura

Política

El ple aprova modificar el ROM per fer públiques les despeses de les subvencions rebudes pels grups municipals
El ple aprova modificar el ROM per fer públiques les despeses de les subvencions rebudes pels grups municipals

L'Ajuntament de Sant Fost va aprovar aquest dimarts en sessió plenària una moció presentada per Sant Fost en Comú Podem que demanava fer públiques les despeses de les subvencions rebudes pels grups municipals. Tots els partits amb representació al consistori hi van votar a favor.

La proposta sol·licita modificar el Reglament Orgànic Municipal (ROM) per tal d'afegir dins del seu redactat el procediment mitjançant el qual els grups municipals hauran de presentar els seus comptes al ple municipal i a la intermediació de l'Ajuntament. També proposa que es publiqui al web de transparència de l'Ajuntament la relació de despeses des del 2015, seguint el criteri de la Comissió de Garantia del Dret a l'Accés a la Informació Pública de Catalunya (GAIP). A més, es va acordar que en un dels pròxims plens hi hagi un punt de l'ordre del dia de la relació de despeses de la darrera legislatura.

Pel regidor de Sant Fost en Comú Podem, Alberto Bastida, es tracta "d'una proposta per fer complir la resolució de les GAIP", mentre que per Montserrat Sanmartí, d'Independents Units per Sant Fost, tot i considerar que "no es pot modificar a la brava un reglament", va confirmar el vot afirmatiu del seu grup municipal assegurant que "no tenim cap problema en què es publiquin totes les subvencions i aportacions als grups municipals i a tota mena d'entitats i persones" i va posar com a condició que en el pròxim ple ordinari municipal s'informés de les despeses de la darrera legislatura.

L'Ajuntament s'adhereix al Pacte de Teguise

Durant el ple van quedar aprovades tres mocions més. Una proposada per la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès per reforçar amb nous recursos l'Atenció Primària i retornar alguns dels serveis i obrir alguns dels ambulatoris tancats a conseqüència de la pandèmia. També es va aprovar l'adhesió de l'Ajuntament al Pacte de Teguise, que demana entre d'altres, un canvi legislatiu en relació amb el maltractament animal. Totes dues mocions van quedar aprovades per unanimitat.

Per últim també es va donar llum verda a una moció presentada pel grup municipal d'ERC-Junts x Sant Fost en rebuig a la inhabilitació del Tribunal Suprem al president de la Generalitat, Quim Torra. Aquesta va quedar aprovada amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció d'IUSF.

Per contra, no es va donar el vistiplau a la moció presentada per Sant Fost en Comú Podem per la recuperació i protecció del pou de glaç i de l'ermita de Sant Cebrià de Cabanyes. Tant des d'ERC-Junts x Sant Fost com des d'IUSF, van assegurar que "no era el moment" per tirar endavant aquesta proposta. Mentre que Bastida assegurava que "hi ha una necessitat per això presentem la moció, perquè el seu estat és preocupant".

Edicions locals