La GAIP defensa l'accés al registre d'IUSF, però en condicions diferents a les dels regidors del govern

L'organisme ha actuat després de rebre una reclamació de l'oposició

Política

Després que els regidors de l’oposició (IUSF) presentessin una reclamació en què demanaven accedir al registre municipal en termes d’igualtat amb l’equip de govern, la Comissió de Garantia del Dret d’Accés a la Informació Pública (GAIP) ha emès una resolució on defensa el dret dels grups a l’oposició “a accedir als assentaments del registre d’entrades i sortides del seu Ajuntament, sense perjudici de la necessitat de suprimir prèviament les dades que contenen secrets oficials i sumarials, dades íntimes o dades personals especialment protegides”.

En canvi, la GAIP ha desestimat la petició de l’oposició en què demanava “accés al registre municipal en les mateixes condicions que els regidors del govern”. L’ens al·lega que “la legislació de règim local no preveu criteris d’igualtat entre els membres de l’Ajuntament, sinó de necessitat” i afegeix que l’oposició pot "accedir a tots els assentaments registrals, llevat d’aquelles parts que contenen dades íntimes o personals”.

Coneguda la resolució, el govern indica que "ha entregat la informació pertinent del registre municipal sempre que l’oposició l’ha demanat" i considera que la resolució "dóna suport i reforça les polítiques en matèria de transparència del consistori". Mentre que des d'IUSF consideren que la resolució "obliga l'Ajuntament a donar-nos accés a la informació reclamada" i reiteren: "la seva manca de transparència obeeix a una voluntat d'amagar accions poc clares".

Edicions locals