El Segle XX fa una crida per gaudir del teatre

Aquest cap de setmana es representarà la comèdia 'El crèdit' i l'obra juvenil 'Adolescer'

Cultura

Diumenge la companyia Qullonaka de Terrassa va representar 'Escac i mat'
Diumenge la companyia Qullonaka de Terrassa va representar 'Escac i mat' | Sergio Carrillo

El cap de setmana passat va arrencar la 41a Mostra de Teatre organitzada pel grup Segle XX, que ha programat obres tots els dissabtes a les 20 h i tots els diumenges a les 18 h del mes d'octubre a l'Ateneu.

La directora del Segle XX, Marisol Juan, fa una crida a la ciutadania perquè assisteixi a les obres: "Convido tothom a què vingui al teatre; poden passar una hora i mitja gaudint de la cultura". La directora explica que "ha costat molt fer aquesta mostra", ja que ha sigut "difícil" trobar grups per actuar-hi. Amb tot, la mostra ha tirat endavant, i exposa que "amb els diners de les entrades paguem els grups que vénen a actuar al nostre poble.

Moltes vegades la mostra és deficitària i igualment la intentem tirar endavant, però demanem que la gent hi respongui". El primer cap de setmana no ha comptat amb molta afluència de públic, i Marisol Juan recalca que "se segueixen totes les mesures de seguretat i el teatre és súper segur".

Pel que fa al tipus de públic, assenyala que normalment hi va gent gran: "Als joves els costa molt venir, però portem obres que toquen temàtiques per a ells". De fet, un dels grups juvenils de Deixalles 81 (Sant Feliu de Codines) representarà diumenge Adolescer, precisament una obra adreçada al jovent. Els protagonistes seran un grup d'adolescents que provenen d'un centre d'acollida de menors.

D'altra banda, dissabte engegarà el cap de setmana teatral amb El crèdit, obra de la companyia L'ACR, de Fals. Es tracta d'una comèdia plena d'embolics en què l'Antoni aprofitarà per intentar aconseguir un crèdit sense avals. Està escrita per Jordi Galceran.

El festival Big Bang hi participa

La mostra d'enguany compta amb la participació del Festival Big Bang, que ha proporcionat diverses obres com Dones i silenci (dissabte passat), Adolescer (aquest diumenge), Les arrels (17 d'octubre), Històries normals (18 d'octubre) i Angoixa (24 d'octubre). La resta d'obres programades són: Escac i mat (diumenge passat), El crèdit (aquest dissabte), Sucre amarg (25 d'octubre) i Sin tiesto no funciona (31 d'octubre).

Edicions locals