'El naixement del joglar' estrenarà la nova sala de teatre de La Tramolla

L'actor i director Ferran Jiménez representarà la seva obra de teatre a l'escola d'arts escèniques els tres pròxims dissabtes a les 20 h

Cultura

Ferran Jiménez representant 'El naixement del joglar' al Jardinet
Ferran Jiménez representant 'El naixement del joglar' al Jardinet | Cristina Forés

El director i professor de l'escola d'arts escèniques La Tramolla, Ferran Jiménez, representarà els pròxims tres dissabtes (20 h) El naixement del joglar a la nova sala de teatre de La Tramolla. Serà d'aquesta manera l'estrena de la sala, després que el passat mes de març s'haguessin d'anul·lar a causa de la pandèmia les representacions previstes.

Pel que fa al xou, es tracta d'un espectacle teatral amb un únic intèrpret, Jiménez, i que neix a partir d'uns textos de Dario Fo –Mistero buffo–. "És un treball d'investigació que va fer Dario Fo sobre les joglaries medievals", assegura el director i actor molletà. Dario Fo va fer una tesi doctoral a partir de les joglaries trobades i recuperades i, a partir d'aquí, Jiménez també va començar a investigar sobre aquests textos, alguns en castellà i d'altres en italià, però que ha traduït al català. L'obra de teatre és una adaptació de tres joglaries medievals de les que Fo va recuperar: El naixement del joglar, Les malifetes de Bonifaci VIII i El joc del boig sota la creu.

L'objectiu d'aquesta història és, segons Jiménez, "explicar com el que nosaltres som avui no ve del no-res, sinó que ve de coses que van passar fa molt de temps" i també reflexionarà sobre "com les tradicions populars i la cultura popular aconsegueixen comunicar-se, filtrar-se, reproduir-se i arribar fins a nosaltres, encara que no hagin sigut institucionalitzades".

Edicions locals