Sant Fost rebaixa el pressupost un 30%

El govern local desestima noves inversions i destina una partida a finalitzar projectes ja iniciats

Política

Prudència i contenció. Aquests han estat, segons el govern local (IUSF, CIU, ERC), els criteris per elaborar el pressupost municipal per a 2011, que serà de 8.406.184 euros. Aquesta xifra suposa una reducció del 30% respecte els comptes de 2010 per la notable baixada d’ingressos previstos.

El capítol de despesa que ha registrat un descens més considerable ha estat el d’inversions, que ha passat dels 4,2 milions el 2010 als 537.452 euros enguany. “Tot i ser any electoral, no s’han programat despeses per a noves inversions, sinó que es mantenen assignacions per a projectes ja iniciats”, explicava el regidor d’Hisenda, Joaquim Pérez.

PARTIDA DE BENESTAR SOCIAL

L’alcaldessa, Montserrat Sanmartí, indicava que s’han reduït totes les despeses ordinàries excepte les del capítol destinat a subvencions a entitats i serveis a les persones. “Hi ha un increment del 34% de la partida de Benestar Social per tal d’intentar pal·liar la difícil situació de molts veïns i continuar així amb la política de serveis i promoció social”, apuntava Sanmartí.
En el ple d’aprovació, els dos grups de l’oposició van denunciar la manca de participació en l’elaboració del pressupost, que “no té en compte les necessitats reals de la població”, apuntava la portaveu socialista, Josefina Caro.
Els dos grups van titllar d’“innecessari” i de “caprici” el projecte de posar en marxa una ràdio a la Casa Bastinos, una iniciativa, que l’alcaldessa defensava: “Un 95% del projecte de la Casa Bastinos esta subvencionat. A més, no es poden barrejar despeses ordinàries amb inversions”, replicava Sanmartí.

Edicions locals