Martorelles crearà un itinerari per a vianants per connectar Can Puig amb el polígon industrial

El projecte tindrà un cost de 260.000 euros i es preveu executar en els pròxims mesos

Societat

Martorelles crearà un itinerari vianant per connectar Can Puig amb el polígon industrial
Martorelles crearà un itinerari vianant per connectar Can Puig amb el polígon industrial

Martorelles crearà un itinerari vianant per connectar el sector de Can Puig amb el polígon industrial. Fa uns quatre anys que la Diputació de Barcelona, propietària de la carretera de la Roca, i l'Ajuntament treballen en aquest projecte que ha de servir per millorar l'accés dels vianants al polígon industrial. El pressupost previst és de 260.000 euros, 190.000 dels quals els assumirà l'Ajuntament.

"Hi ha molta gent de Martorelles que passa cada dia caminant per aquesta zona per anar a treballar i és molt perillós creuar la rotonda", explicava l'alcalde, Marc Candela, durant el ple celebrat aquest dilluns al vespre, en el qual es va aprovar una modificació de crèdit que servirà perquè el consistori financi aquest projecte, entre altres inversions previstes. La votació va comptar amb 9 vots a favor i 1 abstenció, la de Martorelles en Comú Podem.

La proposta implica allargar la vorera de Can Puig fins a arribar a la rotonda del polígon, que enllaça amb la  BV-5001, coneguda com la carretera de la Roca. També crear un pas de vianants des del cantó de la serralada fins a la parada d'autobús direcció Montornès i un altre pas al cantó direcció Sant Fost, així com la creació d'una rampa per baixar al polígon i fer un altre pas de vianants.

L'alcalde afirmava que "el conveni ja està sobre la taula per signar" i es preveu que en els "pròxims mesos es pugui executar". Candela també anunciava que s'està treballant amb la connexió entre la travessera de Carrencà i el polígon perquè també sigui "segur" per als vianants.

A banda d'aquest projecte, l'Ajuntament també preveu invertir en la conservació del polígon i asfaltar-lo. El consistori destinarà una primera partida de 245.000 euros a aquests treballs, els quals estan valorats en 2 milions d'euros, la meitat dels quals assumirà l'Ajuntament.

Finalment, un altre dels projectes que el consistori ja té sobre la taula és la creació d'una passera que connecti Can Sunyer amb l'escola les Pruneres. L'objectiu del consistori és fer una passera "adaptada, accessible i il·luminada", en substitució a l'actual que connecta el carrer Comerç amb Can Sunyer. La inversió per aquests treballs és de 200.000 euros.

 

Edicions locals