Prova pilot per comprar el bitllet del Bus Exprés a través del mòbil

La previsió és que es posi en marxa el darrer trimestre d'aques any

Societat

L'empresa d'autobusos Sagalés participa en una prova pilot liderada pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i l'ATM de Barcelona perquè els usuaris de les línies de bus exprés comprin els bitllets senzills mitjançant una aplicació per a mòbil.

Aquesta prova es posaria en marxa durant el darrer trimestre d’enguany. La proposta permetrà eliminar l’ús de diners en efectiu i agilitzar la pujada al vehicle i la tasca del conductor.

Per ara, la prova es realitzarà en les línies exprés.cat operades per Sagalés en la regió de Barcelona, entre les quals les que afecten el Vallès Oriental: e7 la Vall del Tenes-BCN, e9 Caldes-BCN, e13 Mataró-Granollers-Sabadell i e21 Mollet-BCN.

Aquesta opció de compra estarà disponible des de la pantalla principal de l'aplicació de Sagalés i permetrà l'adquisició i validació de bitllets des del mòbil. L’aplicació guiarà la persona usuària per a la compra del bitllet senzill a través de la selecció de la línia de bus exprés, la direcció d'aquesta, i de les parades d'origen i destí, així com del nombre d'unitats que vol comprar. Un cop s’hagi pagat amb targeta bancària, els bitllets comprats es guardaran a l'apartat corresponent de l'aplicació.

Autovalidació i agilització

Abans d'accedir a l'autobús, la persona usuària haurà d’autovalidar el bitllet senzill que correspongui fent clic al botó indicat. Així, el bitllet passarà a estar "en ús" i es mostrarà automàticament a la pantalla del mòbil. Un cop a l’autobús, caldrà mostrar el bitllet al conductor, qui el podrà validar fàcilment de forma visual.

Segons afirmen des de Sagalés, el sistema permetrà agilitar molt l’entrada als vehicles, "reduint les cues i les aglomeracions a l’interior i facilitant el manteniment de la distància de seguretat entre persones. Aquest fet suposa també una protecció per al conductor i una ajuda per a la seva feina", apunten.

Edicions locals