Sant Fost celebra l'acte institucional de la Diada amb l'absència de l'oposició

IUSF no va assistir a l'acte per 'responsabilitat' davant la situació de la Covid

Política

Sant Fost celebra l'acte institucional de la Diada amb l'absència de l'oposició
Sant Fost celebra l'acte institucional de la Diada amb l'absència de l'oposició | Aj. Sant Fost

La Plaça 11 de setembre va acollir divendres l'acte institucional de la Diada Nacional de Catalunya a Sant Fost. Un acte marcat per les mesures d'higiene i seguretat per evitar la propagació de la Covid i per l'absència d'Independents Units per Sant Fost (IUSF).

Durant l'acte, l'alcalde, Carles Miquel, en nom de tot el govern, va pronunciar el seu discurs recordant a les víctimes de la Covid-19 i fent una menció especial als treballadors i les treballadores dels serveis essencials. Una jornada que va acabar amb la tradicional ofrena floral i amb una ballada de sardanes amb les entitats i els assistents.

Però tot i que a l'acte hi van participar tant representants dels partits polítics com entitats municipals i veïns i veïnes de Sant Fost, IUSF no va voler ser-hi present. En un missatge a través de les xarxes socials, el partit anunciava: "Demà és la Diada Nacional de Catalunya i des d’Independents Units per Sant Fost sempre hem participat en els actes de l’ofrena floral i la lectura de parlaments. Aquest any serà una mica diferent. Per responsabilitat, davant la situació de la Covid-19, hem decidit que no ho farem presencialment. No estem d’acord amb actes que puguin suposar un rebrot", deien.

Per aquest motiu, des de IUSF es va traslladar la celebració al format telemàtic i va ser la regidora Blanca Torrallardona l'encarregada de pronunciar el discurs del partit a través de les xarxes.

Edicions locals