L'Institut de Seguretat Pública gradua una nova promoció de mossos i policies locals

Divendres les instal·lacions molletanes van acollir l'acte de graduació de 1.394 nous agents

Societat

L'Institut de Seguretat Pública gradua una nova promoció de mossos i policies locals
L'Institut de Seguretat Pública gradua una nova promoció de mossos i policies locals

L'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) va acollir divendres l'acte de graduació de 1.394 nous agents, 674 dels quals són mossos d'esquadra i 720 són policies locals. Els nous mossos han iniciat les pràctiques d'un any aquest dilluns a les comissaries, el 85% a les regions policials metropolitanes.

En l'acte de graduació, el conseller d'Interior, Miquel Buch, posava en valor que el nombre de dones aspirants a mossos: "Per primera vegada un de cada tres aspirants és dona. Feia molts anys que no passava. En aquesta promoció ens situem per sobre del 30% i això és molt important, que el nombre de dones al Cos s’apropi a la realitat. Volem dones policies", destacava.  En concret aquest any 217 dones ingressen a la Policia de la Generalitat, el que suposa un percentatge del 31,31%, una xifra assolida per segona vegada al cos. A la 17a promoció hi va haver un 31,9% de dones.

La promoció d'enguany, que es va iniciar el 18 de novembre de 2019, és la 33a promoció del curs de formació bàsica per a policies i la 27a promoció en el cas dels mossos d'esquadra. El curs va començar amb 1.452 alumnes, dels quals 701 eren aspirants a mossos i 751 eren aspirants a policies locals.

En total, s'han graduat 1.394 agents, 674 nous mossos d'esquadra i 720 policies locals de 134 ajuntaments catalans. Aquest curs destaca per la presència de les dones aspirants en un 26'2%, el que suposa un increment destacat del 7,3% respecte a l'any 2019, i la virtualització de la formació a causa del coronavirus.

Dels 701 alumnes aspirants a mossos a l'inici de curs, aquest divendres han rebut el diploma 674 agents dels Mossos d'Esquadra, 14 han suspès, 8 han renunciat durant el curs, 3 han quedat exclosos del procés selectiu, 1 ha quedat pendent d'avaluar i 1 ha resultat no apte.

Pel que fa a la mitjana d'edat s'ha situat en 29,35 anys, lleugerament superior respecte a l'any passat quan es va registrar en 27,7 anys. Després d'eliminar el requisit del límit d'edat de 35 anys per accedir al Cos en l'anterior convocatòria, enguany 110 agents superen aquesta edat.

La demarcació de Barcelona és una vegada més la que ha aportat més policies. En concret, el Barcelonès, el Baix Llobregat i el Vallès Occidental són les comarques d'on provenen més alumnes, ja que entre les tres sumen un 46,61% respecte al total. Les comarques de Girona, la Selva i l'Alt Empordà, són les que compten amb més alumnat amb un 4,61%.

Els agents d'aquesta promoció s'incorporaran com a funcionaris en pràctiques a partir d'aquest dilluns 3 d'agost en les comissaries de les diferents regions policials de Catalunya. En concret, el 75% ho faran a les regions metropolitanes nord (235), Barcelona (185) i sud (167). La resta aniran a Tarragona (43), Girona (16), el Pirineu Occidental (16), Terres de l'Ebre (12), Ponent (10) i Central (5).

720 nous policies locals

Pel que fa als policies locals, dels 751 alumnes aspirants a l'inici de curs, aquest divendres han rebut el diploma 720 agents, dels quals 199 són de la Guàrdia Urbana de Barcelona. Del total d'aspirants, 25 han suspès, 3 hi han renunciat durant el curs, i 3 han quedat pendents d'avaluar. Aquest any 134 ajuntaments han enviat aspirants al curs.

La mitjana d'edat entre les Policies Locals acostuma a ser més alta, ja que alguns dels alumnes ja porten alguns anys com a interins i, a la vegada, no disposen d'una edat límit per a fer el Curs de Formació Bàsica per a Policies. La mitjana d'edat dels agents aspirants a policies locals és de 33,4 anys, lleugerament per sobre de la mitjana dels darrers anys, sempre entre 31 i 33 anys.

Pel que fa al gènere, un 20,86% de les aspirants a Policies Locals són dones, percentatge que supera el de l'any anterior, quan va ser d'un 20,26%. Els darrers anys, el percentatge de dones a les policies locals havia quedat per sota del 20%.

Pel que fa al nivell d'estudis, el nombre d'alumnes amb estudis universitaris és del 26,8%, 12 punts per sota dels mossos d'esquadra, on el percentatge és del 38,75%.

Edicions locals