L'AIBV col·laborarà amb el servei d'ocupació conjunt de Sant Fost, Santa Maria i Martorelles

L'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès prestarà ajuda en matèria de formació, emprenedoria i intermediació laboral

Economia

L'AIBV col·laborarà amb el servei d'ocupació conjunt de Sant Fost, Santa Maria i Martorelles
L'AIBV col·laborarà amb el servei d'ocupació conjunt de Sant Fost, Santa Maria i Martorelles | M.Candela

L'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (AIBV) ha signat un conveni de quatre anys amb els ajuntaments de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles per la prestació de serveis en els àmbits de la formació, la intermediació laboral, l'emprenedoria, la promoció econòmica i la gestió de talent. L'acord es formalitza després que el passat mes de juny els alcaldes de Sant Fost, Santa Maria i Martorelles anunciessin la posada en marxa d'un servei d'ocupació conjunt.

"Des de l'AIBV fa bastant de temps que treballem a la zona, tenim un bon equip dedicat a la formació a les empreses i als aturats", afirma Demián Tabbia, secretari general adjunt de l'AIBV. Tabbia considera que amb aquesta col·laboració amb els ajuntaments del territori "s'obre una porta" per demanar ajudes en matèria de formació i promoció econòmica durant els pròxims anys, tenint en compte que "la situació és complicada i ho serà més després de l'estiu".

A banda d'aquesta col·laboració amb la formació, l'AIBV també ha cedit un espai de les seves instal·lacions a la Serradora per ubicar-hi els dos tècnics dels ajuntaments que s'encarregaran d'assessorar els veïns dels tres municipis en matèria laboral, els quals prèviament hauran d'adreçar-se a les seves Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC). Un cop allí, i segons la seva petició, se'ls derivarà a la Serradora. Mentre que la formació es realitzarà a les escoles Montserrat de Martorelles.

Per la seva banda, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, es mostra "il·lusionat" amb l'acord i considera que "potencia el servei conjunt dels tres municipis". "La millor manera de donar feina a la ciutadania és tenir contacte directe amb qui els pot donar feina", exposa Candela, qui afirma que aquest conveni també els permetrà treballar en la formació de la ciutadania conjuntament amb l'AIBV per tal d'anticipar-se a les demandes d'ocupació que tinguin les empreses. El conveni es va signar dijous de la setmana passada.

Segons l'alcalde de Sant Fost, Carles Miquel,  "el servei ja està en marxa i s'han atès les primeres consultes", i es preveu que l'atenció presencial a la Serradora comenci a funcionar en unes setmanes, probablement després del període de vacances.

Experiència formativa

L'AIBV fa temps que es dedica a la formació i assessorament per a la inserció laboral. Entre els últims projectes engegats destaca Singulars, dedicat a la inserció laboral de joves entre 16 i 29 anys amb el qual es van inserir 60 persones en les empreses de la zona. També el projecte +30, amb el qual es van formar 10 conductors d'autobusos a petició de l'empresa de transports Sagalés, dels quals la meitat van acabar sent contractats.

Edicions locals