L'Ateneu es dirà Jaume Rifà a partir del pròxim 23 de juliol

L'acte per oficialitzar el nom coincideix amb la nova data per celebrar Sant Jordi enguany

Societat

L'Ajuntament de Sant Fost ja ha escollit la data per fer oficial el canvi de nom de l'Ateneu municipal, el qual passarà a anomenar-se Jaume Rifà. L'acte se celebrarà el pròxim 23 de juliol, coincidint amb la celebració del Sant Jordi d'enguany.

La intenció de l'Ajuntament era fer oficial aquest canvi de nom, el passat 23 d'abril, dia en el qual Jaume Rifà acostumava a presentar els seus llibres, però a conseqüència de la Covid-19 es va haver d'ajornar. Amb una nova data per celebrar l'acte, l'Ajuntament retrà homenatge a l'historiador i divulgador santfostenc el pròxim dijous 23 de juliol a les 19 h.  Durant la celebració està previst que es descobreixi un rètol i finalitzi l'acte amb un petit refrigeri.

El canvi de nom de l'Ateneu es va aprovar en un ple celebrat el desembre de l'any passat. Tots els grups polítics van votar a favor de la moció proposada per ERC-Junts per Sant Fost.

Un prolífic autor

Durant tota la seva vida, Rifà va estar vinculat a diferents entitats culturals i esportives del municipi i a més va ser un prolífic autor de llibres i fascicles sobre la història santfostenca. Destaca la seva tasca al Pessebre Vivent, del qual va ser membre fundador i de la junta durant 30 anys. La seva inquietud per conèixer i donar a conèixer part de la història local a l’exterior el va portar a escriure diversos llibres de temàtica santfostenca. Rifà va morir el juny del 2019, amb 75 anys, víctima d'una malaltia.

 

Edicions locals