Zesc publica el seu segon EP, 'Ferida'

La banda baixvallesana ha tret 'Ferida' en format casset i garanteix que en els pròxims concerts els assistents "ballaran i suaran més"

Cultura

Zesc publica el seu segon EP, 'Ferida'
Zesc publica el seu segon EP, 'Ferida' | Marina Cueto

Sergio Carrillo

El grup de música baixvallesà Zesc va publicar el passat 25 de juny el seu segon EP, Ferida, amb sis cançons que "sorgeixen dels nostres pensaments, inquietuds i neguits; de les entranyes".

La banda formada per la martorellesenca Judit M. Gené i els montornesencs Quentin Lionmane i Francesc Gil havien previst treure el nou disc a la primavera, però l'han hagut de posposar alguns mesos a causa de la Covid-19, malgrat que sí que han avançat dos dels temes, Creus que saps la veritat i Ferida –cançó que dóna nom a l'àlbum–. Segons Gil, guitarrista i cantant de Zesc, ha estat un bon moment per al llançament, "per facilitats logístiques a l'hora de vendre el format físic del disc. Ara ja podem fer l'enviament en cas que es comprin els  cassets per internet".

Precisament, el format escollit,  cassets, com també van fer amb el seu primer EP, és una de les seves particularitats. D'una banda, apunten que és un format més econòmic i que el segell que els edita, Camping Records, fa tots els discos en  casset. Però d'altra banda, també afirmen que "és una peça especial i petitona, i és un format que s'adequa molt més al que nosaltres toquem. Ens és més còmode i ens sembla més romàntic". Els  cassets de Ferida es poden adquirir al bandcamp de Camping Records, contactant directament amb Zesc o als concerts de la banda.

Pel que fa a la presentació del disc en directe, amb el confinament s'han cancel·lat o ajornat algunes de les seves actuacions previstes, però tot apunta que l'estrena de Ferida sobre els escenaris podria ser a finals de juliol a Mataró. El 20 de setembre, a més, també participaran al Festival MiniBeat de Granollers.

Sobre aquests espectacles, Francesc Gil apunta que "farem que la gent suï i balli encara més". En aquest sentit, explica que els temes del primer EP –Seth– seguiran sonant, però "a molts d'ells els hem donat una volta, sonaran molt diferent i seran més ballables".

Per últim, Gil clou exposant que "Zesc té un problema i és que no pot parar mai de crear. Sempre deixem una part dels assajos per crear, però ho fem de manera molt natural: hi arribem amb idees, les exposem a les companyes i entre totes fem realitat aquesta creació".

Edicions locals