Sant Fost, Martorelles, Santa Maria i Mollet treballen per millorar la mobilitat entre els quatre municipis

Els ajuntaments han acordat fer una comissió política i tècnica periòdica per abordar la interconnexió

Societat

Els consistoris de Mollet del Vallès, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles i Santa Maria de Martorelles es coordinaran per millorar la seva interconnexió a peu, en bicicleta i en bus amb l’objectiu de fomentar la mobilitat sostenible i saludable i reduir la mobilitat en cotxe.

Els alcaldes dels quatre municipis del Baix Vallès, es van reunir aquest dimarts de forma telemàtica amb la Direcció General de Mobilitat de la Generalitat i van acordar fer una comissió política i tècnica per analitzar la mobilitat entre les diferents localitats i cercar fórmules per millorar la interconnexió.

La prioritat segons l'alcalde de Sant Fost, Carles Miquel, passa per la interconnexió de les línies de bus urbà i interurbà amb la ciutat de Mollet i els seus principals punts de referència com són l'estació Mollet-Sant Fost i l'Hospital. "Les necessitats no són les mateixes que anys enrere, la població ha crescut i tenim nous barris", ha subratllat Miquel qui considera que cal "redimensionar les línies actuals".

Per tal de millorar la mobilitat al poble, segons ha avançat l'alcalde, l'Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU) està preparant en un estudi que faciliti que l'autobús municipal "cobreixi zones on avui no s'arriba i que també tenen necessitats de servei", ha confirmat Miquel.

Els alcaldes de les quatre poblacions creuen que la coordinació supramunicipal avui, amb la nova realitat provocada per la covid-19, és  encara més fonamental per garantir una mobilitat més sana, més segura i més sostenible. 

Les converses entre els municipis i la Generalitat van començar a finals de l'any passat. Ara la comissió es reunirà de manera periòdica.

Edicions locals