Queixes dels veïns dels barris de Sant Fost per la reducció d'horaris d'autobús arran la Covid

El consistori anuncia que s'està treballant per ampliar zones de pas i millorar les línies interurbanes

Societat

Queixes dels veïns dels barris de Sant Fost per la reducció d'horaris d'autobús arran la Covid
Queixes dels veïns dels barris de Sant Fost per la reducció d'horaris d'autobús arran la Covid | Ajuntament Sant Fost

Els veïns dels barris de la Conreria, Colònia Bosc, Mas Corts i Mas Llombart reivindiquen tenir un transport públic regular per poder arribar al centre del poble i a les estacions de Rodalies més properes, les de Montgat i Mollet. Els santfostencs consideren que el servei que durant anys ha donat l'empresa Sagalés és "deficitari" i que hauria "empitjorat significativament", arran de la pandèmia.
 

"La situació actual de la Covid-19 ha empitjorat significativament la freqüència de pas de les línies i modificació dels horaris que es portaven realitzant durant més d'una dècada", expliquen en el comunicat conjunt els quatre barris santfostencs.

"Abans de la pandèmia, Sagalés donava un servei de quatre freqüències diàries entre Badalona-Montgat-Sant Fost i Mollet, que corresponen a les línies 360 i 362", informen en el document, les quals s'hauria modificat a conseqüència de la pandèmia.

"Oferir un sistema de mobilitat als ciutadans és una obligació política de govern local", diuen, i és per aquest motiu que reclamen un "pla integral per millorar l'oferta de transport i adaptar-la a la demanda dels usuaris" per poder traslladar-se a la feina i als centres d'estudis. Mentrestant, sol·liciten que es "recuperi de moment la freqüència i horaris que existien, fins que es trobi una solució definitiva de manca de transport públic als nostres barris".

La resposta del consistori

Per la seva banda, l'alcalde de Sant Fost, Carles Miquel, ha alertat que el consistori és "conscient de la necessitat de millorar el transport públic al nostre municipi". Segons Miquel, la Covid-19 ha afectat les freqüències amb les quals el poble es connecta amb els serveis bàsics i amb altres municipis de l'entorn, les quals diu, "a poc a poc anem recuperant". Amb tot, el batlle afirma que "encara no hem tornat als nivells que teníem anteriorment, que ja de per si eren insuficients".

L'alcalde també ha explicat que Sant Fost està treballant amb Mollet, Martorelles i Santa Maria de Martorelles, juntament amb el departament de mobilitat de la Generalitat de Catalunya perquè "s'actualitzi el teixit de les línies interurbanes amb què avui comptem".

Edicions locals