Sant Fost presenta un pressupost de 9,3 milions d'euros pel 2020

L'Ajuntament celebrarà dilluns un ple extraordinari on preveu aprovar aquest punt, l'únic de l'ordre del dia

Política

Sant Fost presenta un pressupost de 9,3 milions d'euros pel 2020
Sant Fost presenta un pressupost de 9,3 milions d'euros pel 2020 | Ajuntament Sant Fost

L'Ajuntament de Sant Fost celebrarà dilluns un ple extraordinari on preveu aprovar un pressupost de 9,3 milions d'euros per a l'exercici del 2020. El consistori va avançar els detalls dels comptes municipals aquest divendres a la tarda amb una presentació a través del seu canal de YouTube.

Entre els grans reptes que planteja el govern, un dels prioritaris serà l'ajuda a les famílies més vulnerables, que s'han vist afectades per la crisi de la Covid-19: "Calia fer un esforç majúscul", ha dit l'alcalde, Carles Miquel, qui ha anunciat que per aquest motiu s'han ajornat i replantejat alguns projectes previstos per fer front a "una emergència que ha passat de ser sanitària a econòmica i social", ha subratllat Miquel.

Famílies vulnerables i comerç local, dues prioritats

En aquest sentit, l'Ajuntament preveu destinar 501.000 euros per ajudar a les persones més vulnerables. D'aquests, 210.000 euros del pressupost es destinaran a ajuts socials, tals com beques per material escolar, ajuts al banc dels aliments o en matèria de pobresa energètica. Mentre que la resta, 291.000 euros, s'adreçaran a reforçar polítiques socials i d'atenció a les persones dependents. Un increment d'un 91% respecte a l'any 2019, quan per aquesta partida es van destinar 261.755 euros.

El pressupost també preveu una partida de 40.000 euros destinada a ajuts i dinamització del comerç local. Així com 30.000 euros per promoció econòmica i dinamització del treball, on s'inclou el nou servei d'ocupació mancomunat entre Sant Fost, Santa Maria i Martorelles, presentat la setmana passada i que es preveu que entri en funcionament abans del 15 de juliol.

Més de mig milió en inversió pública

Pel que fa a les partides d'inversió, el consistori santfostenc planteja destinar 522.000 euros en inversió pública. En aquest sentit preveu millorar la xarxa de clavegueram i equipaments com el Mas Cantí i l'edifici de la policia local. Aquest últim es vol adequar per tal de fer-lo més segur, així com invertir en l'edifici del costat de Correus per ubicar-hi nous serveis municipals. També es vol millorar la comunicació i atenció amb el ciutadà, facilitant els tràmits online, així com fer millores en els diversos canals de comunicació i serveis d'atenció al ciutadà del consistori.

Per tal de millorar la seguretat, un dels grans reptes de l'equip de govern per aquest mandat, el pressupost inclou una partida de 170.000 euros. D'aquí es preveu incorporar un nou vehicle per a la policia local, així com reforçar la plantilla i els recursos del cos policial i de Protecció Civil.

L'Ajuntament també treballa en unes noves bases de subvencions de cara a potenciar i enfortir el teixit associatiu i cultural del poble i fer-lo partícip de les activitats que s'organitzen en l'àmbit local. Per tot plegat el pressupost preveu 75.000 euros.

L'últim dels reptes plantejats pel consistori és el de garantir la salubritat dels espais públics. En aquest sentit, es vol dotar d'un nou vehicle a la brigada municipal i reforçar els equips i materials amb 381.000 euros.

La gestió de residus, el cavall de batalla per aquest mandat

Tot plegat, sense deixar de banda un dels grans objectius de l'equip de govern per aquesta legislatura, aplicar un nou model de gestió de residus, destinant 1,5 milions d'euros al llarg del mandat que permetin incrementar el percentatge de recollida selectiva, el qual destaca per ser el pitjor de tots els municipis del Vallès Oriental. També a llarg termini, el govern vol invertir a millorar la mobilitat i el transport públic.

Edicions locals