La Fundació Sanitària Mollet reconeguda per l'excel·lència en la seva gestió

A Catalunya, només 4 organitzacions de l'àmbit sanitari compten amb el segell EFQM 500+

Societat

La Fundació Sanitària Mollet obté el Segell EFQM d'Excel·lència 500+
La Fundació Sanitària Mollet obté el Segell EFQM d'Excel·lència 500+ | Anna Mir

La Fundació Sanitària Mollet ha obtingut el Segell d’Excel·lència Europea EFQM 500+, el màxim reconeixement que concedeix el Club Excelencia en Gestión com a representant a Espanya de la Fundació Europea per a la Gestió de la Qualitat (EFQM) i que actualment a Catalunya només ostenten 4 organitzacions de l’àmbit sanitari.

El Segell reconeix l’excel·lència de la gestió de l’FSM en diferents àmbits com el lideratge, la gestió de persones i recursos i en l'obtenció de resultats. De tots ells n'han destacat la seva organització oberta, compromesa amb el territori i que coneix els seus grups d'interès. Una altra de les qualificacions més ben valorades de la Fundació Sanitària Mollet ha estat la seva orientació al client, en aquest cas mantenint els pacients en el centre de la seva gestió.

Segons Miquel Romero, director de Gestió del Coneixement i Vida Associativa del Club Excelencia en Gestión: "A Espanya el segell ha tingut molt èxit en organitzacions de servei, entre elles sanitàries, les quals treballen la seva gestió en aquest model de referència, però molt poques arriben a 500+", ha explicat Romero. De fet, només 15 organitzacions de tot Catalunya compten amb aquest reconeixement.

Per la seva banda, el director general de l’FSM, Jaume Duran ha agraït aquest reconeixement al qual van presentar-se el desembre del 2019: "Per nosaltres és un orgull i una mostra de la feina que fan els professionals. És un dia feliç en uns moments dolents", ha expressat Duran qui ha volgut fer arribar el seu condol a les famílies i persones afectades per la Covid.

Es tracta segons Duran, d'un reconeixement a una tasca que va començar fa 10 anys: "Els auditors internacionals venen, revisen  la institució de dalt a baix, demanen moltes coses i són ells els que certifiquen que les coses es fan bé i que la gent està treballant amb unes garanties de qualitat que els permeten entregar-nos aquest segell", ha afirmat el director de la FSM.

10 anys del nou Hospital de Mollet

L’entrega del Segell coincideix amb el desè aniversari de la inauguració del nou Hospital de Mollet. El centre ja està dibuixant el nou pla estratègic 2021-2025: "Tenim projectes, especialment un de molt important, seguir sent una entitat arrelada al territori per servir a la nostra gent", ha dit el director de la institució sanitària.

Amb tot, Duran no ha descartat la capacitat d'expansió de cara als pròxims anys: "Tenim terrenys propers i possibilitats de desplegar algunes noves unitats i anirem veient, també en funció del que diuen els pressupostos i les necessitats, però sempre d'una manera sostenible i assenyada", ha argumentat.

 

Edicions locals