Sant Fost, Santa Maria i Martorelles posen marxa un servei de promoció econòmica conjunt

El servei s'ubicarà a la Serradora de Sant Fost i està previst que s'activi la primera quinzena de juliol

Economia

Sant Fost, Santa Maria i Martorelles posen marxa un servei de promoció econòmica conjunt
Sant Fost, Santa Maria i Martorelles posen marxa un servei de promoció econòmica conjunt

Els ajuntaments de Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles s'uneixen per sumar esforços en matèria d'ocupació. Aquest divendres al migdia han presentat el nou servei de promoció econòmica mancomunat, La Serradora.

Aquest servei conjunt que vol potenciar les polítiques actives d’ocupació i la intermediació amb les empreses, s'adreçarà als veïns i veïnes de les tres localitats: "Des dels nostres municipis ens volem anticipar i volem posar tots els mitjans que tinguem per poder acompanyar als nostres ciutadans en la recerca de feina", explicava l'alcalde de Sant Fost, Carles Miquel.

"Martorelles ja tenia un servei d'ocupació, ara, amb la mateixa aportació però tenint un radi d'acció molt més ampli, donarem servei a uns 15.000 ciutadans", afegia l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, qui assegurava que aquesta aposta conjunta els permetrà "accedir a millors ajudes i oferir millors serveis i formacions a la nostra ciutadania".

Per l'alcalde de Santa Maria de Martorelles, Luisma Pintor: "Formar part d'aquesta iniciativa és afegir-nos al carro de les oportunitats. En aquests mesos d'aturada social, hem fet un repunt de persones que busquen feina en el nostre municipi a les quals hem de donar resposta". Segons Pintor: "aquesta eina ens ajudarà a tots els municipis a poder facilitar futurs".

El nou espai s'ubica a la Serradora de Sant Fost

El servei estarà ubicat a l'edifici de l'Agrupació d'Industrials del Baix Vallès (Sant Fost), on es vol atendre de forma personalitzada les necessitats d'ocupació i formació dels aturats. Una col·laboració que es vol acabar de concretar amb la signatura d'un conveni: "Treballar conjuntament amb la patronal del Baix Vallès ens permetrà accedir a millors ofertes d'ocupació i ajudar a formar als ciutadans per poder accedir en qualitat de llocs de treball", avançava l'alcalde de Martorelles.

Mentre que les polítiques formatives no reglades, es prestaran des de les Escoles Montserrat de Martorelles, on es troba el servei d'ocupació actualment.

Els ajuntaments havien començat a plantejar aquest servei mancomunat a l'inici de mandat, però la situació de crisi va fer accelerar la posada en marxa de la proposta, la qual preveuen que pugui estar en funcionament el 15 de juliol. Abans però, haurà de ser aprovada en els plens de les tres corporacions.

En un inici el servei es volia fer conjuntament amb els municipis que formen part de la Mancomunitat del Galzeran. Tot i que de moment no ha estat possible, no descarten que algun d'aquests municipis s'acabi unint a la proposta.

Edicions locals