Sant Fost oferirà liquiditat al comerç local afectat per la Covid-19

L'Ajuntament treballa amb una nova línia d'ajuts destinada als comerciants

Societat

Sant Fost oferirà liquiditat al comerç local afectat per la Covid-19
Sant Fost oferirà liquiditat al comerç local afectat per la Covid-19 | Ajuntament Sant Fost

L’Ajuntament posarà liquiditat a disposició dels comerciants del municipi que han hagut de tancar o restringir extraordinàriament la seva activitat a causa de l’estat d’alarma, per tal d’ajudar-los a afrontar les dificultats de reobertura i la caiguda d’ingressos d’aquests mesos. Aquesta ajuda es preveu que estigui disponible a principis de juny.

El consistori santfostenc està preparant una línia d’ajuts per al petit i mitjà comerç afectat per la Covid-19, però "vol donar resposta immediata" a les necessitats de liquiditat actuals dels comerciants, perquè aquests no hagin d'esperar a oferir els ajuts quan la burocràcia i els processos de tramitació del sistema de subvencions previst ho permetin. Segons el consistori, en el moment actual de la crisi, endarrerir les ajudes "podria comportar que arribessin tard i que, un cop implementades, haguessin perdut tot el sentit".

D'aquesta manera, l'Ajuntament posarà a disposició dels comerciants una línia de préstecs en els propers dies. Tots aquells comerços oberts al públic a Sant Fost, de facturació inferior a 1 milió d’euros i que hagin vist alterada la seva activitat comercial a causa de l’estat d’alarma podran demanar un micro-crèdit de fins a 1.500€ sense interessos.

Nova línia d’ajuts al comerç

Alhora, l’Ajuntament ha iniciat els tràmits necessaris per articular les bases d’una línia d’ajuts al comerç local que permetrà els comerços compensar, totalment o parcialment, els préstecs que els hauran permès fer front a les tensions inicials de tresoreria. Aquesta línia d’ajuts els cobriran aquells serveis no prestats, com la recollida de residus comercials durant el temps que han hagut de tancar, i part de les despeses fixes que liquiden a l’Ajuntament.

A 10 € la quota de les terrasses

D’altra banda, el darrer ple municipal va aprovar un canvi de la taxa derivada de l’ocupació de via pública de les terrasses, de manera que aquest 2020 els bars i restaurants només hauran de pagar 10 euros en tot l’any, amb indiferència de la mida de la terrassa i del període de temps en què estigui oberta.

Habitualment, aquests establiments abonen 0,08 euros per dia i metre quadrat de terrassa i es fixa un import mínim a pagar de 60 euros, però donada la situació de crisi que ha comportat el coronavirus, enguany l’Ajuntament ha eliminat aquestes quotes.

Sant Fost compta actualment amb una vintena de bars i restaurants, 17 dels quals amb terrassa. Tots ells ja han obert en aquesta Fase 1 de la desescalada. Des de l'Ajuntament també se'ls ha permès ampliar l'espai per a taules i cadires.

Edicions locals