Montornès, Sant Fost i la Llagosta estalvien costos reduint la potència dels equipaments tancats durant la Covid-19

El Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua ha tramitat la mesura

Societat

Setze ajuntaments, tres dels quals del Baix Vallès, s’han interessat per la proposta del Servei Comarcal de Gestió Energètica i Aigua (SCGEA) d’ajustar la potència contractada en aquells equipaments que estiguin tancats per la Covid-19. La mesura suposarà un estalvi de prop de 17.000 euros mensuals en el seu conjunt. Entre els interessats a la comarca hi ha els consistoris de Montornès, la Llagosta i Sant Fost.

Des del Servei ja s’han tramitat les reduccions de la potència contractada a 24 edificis culturals, 36 escoles, 24 edificis esportius i 10 edificis administratius. En total s’han reduït 4.528 kW de potència contractada, la qual cosa representarà un estalvi de 16.794 euros mensuals entre tots els municipis mentre els equipaments estiguin tancats.
 
Des del Consell Comarcal s’han fet tots els tràmits necessaris per als ajuntaments que  ho han confirmat, tant per reduir potències com després per recuperar-les. Amb tot, a 28 subministraments no s’ha pogut tramitar les reduccions de potència a causa d'una incidència en els sistemes interns de l’empresa comercialitzadora d’electricitat, i això ha comportat deixar d’estalviar 6.518 €.
 
La proposta s’havia fet a 18 ajuntaments amb un estalvi calculat de 25.000 € en conjunt, però finalment han estat 16 els interessats. Els municipis on s’han tramitat els canvis són Canovelles, Cànoves i Samalús, Cardedeu, la Llagosta, les Franqueses del Vallès, Gualba, Lliçà de Vall, Llinars del Vallès, Montornès del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Feliu de Codines, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vallromanes.

Edicions locals