Els agents econòmics de la comarca presenten un pla de reactivació

El Consell Comarcal ha presentat la sol·licitud per obtenir subvencions del pla de xoc de la Generalitat

Economia

Els agents econòmics de la comarca presenten un pla de reactivació
Els agents econòmics de la comarca presenten un pla de reactivació

El grup de treball de reactivació econòmica i social del Vallès Oriental, coordinat pel Consell Comarcal a petició de la Taula Vallès Oriental Avança, ha presentat les propostes d’actuació per impulsar la reactivació econòmica i social de la comarca, especialment en matèria de turisme, indústria de proximitat i finançament, així com recuperació de la indústria i bretxa digital.

De fet, el grup considera "crítica" la situació del sector turístic, el comerç, la indústria i els petits empresaris, i per això ha demanat urgència en l’aplicació del pla.

Entre d’altres, les propostes d’actuació passen per posar a disposició dels ens locals recursos tècnics per desenvolupar el pla de reactivació socioeconòmica, reforçar l’Observatori-Centre d’Estudis i la interlocució amb les entitats bancàries, millorar la situació dels sectors que es dediquen a la cura de les persones i impulsar circuits curts de comercialització.

També posicionar el Vallès Oriental com a destinació turística, apostant pel turisme de proximitat i la sostenibilitat; reforçar la perspectiva de gènere en l'àmbit laboral; reduir els terminis de pagament de factures a proveïdors i vincular els serveis i accions que es duguin a terme a l'Agenda 2030 i el ODS.

Finalment, la reactivació econòmica i social de la comarca també passa per acompanyar les empreses en el salt a l’àmbit digital i per reforçar el pes industrial de la comarca.

El conseller de Promoció Econòmica i Estudis del Consell Comarcal, Jordi Manils, assegura que el grup de treball “ha de ser capaç d’innovar per poder treure la màxima rendibilitat als recursos econòmics amb les competències actuals del Consell Comarcal”. En aquest sentit, el pla serà dinàmic i evolucionarà d’acord amb les necessitats i canvis que vagin sorgint les properes setmanes i mesos.

D’altra banda, el Consell Comarcal ja ha presentat la sol·licitud per obtenir subvencions del pla de xoc de la Generalitat, així com també ho farà en els processos que s’obrin des de la Diputació de Barcelona. 

Edicions locals