El santfostenc Víctor Català, nominat als Premios Fugaz amb el curt 'A little taste'

Estan seleccionats els 50 millors curtmetratges de l'estat

Cultura

Víctor Català
Víctor Català

El curtmetratge de terror A little taste, dirigit pel santfostenc Víctor Català, ha estat nominat als Premios Fugaz, que selecciona els 50 millors curts de l'estat de l'any.

"Una nena fuig desorientada pel bosc, alguna cosa sembla que l'estigui perseguint de manera amenaçadora, i en arribar a una petita esplanada es troba amb una altra nena jugant sola en un balancí". Així situa Català la trama d'aquest film que també ha estat seleccionat en diversos festivals internacionals com el Bifan (Corea del Sud), Fantaspoa (Brasil), BIFFF (Brussel·les), Trieste (Itàlia), Hard:Line (Alemanya), PIFFF (París), MotelX (Portugal), Grossmann (Eslovenia), Imagine (Amsterdam) o Mórbido (Mèxic), entre d’altres.

Fotograma del curtmetratge 'A little taste'

A nivell nacional també compta amb nominacions al Festival de Sitges, Mecal, Filmets Badalona, Terror Molins i Nocturna Madrid. I al Vallès ha participat al Fantasmoll (Mollet) i al Fantàstik Granollers. Amb l'èxit que està tenint la pel·lícula, "la intenció és fer una mini sèrie a partir d'aquest curtmetratge", explica el santfostenc, qui avança que ja està parlant amb productores per tirar-ho endavant.

Pel que fa a la trajectòria de Víctor Català, es va graduar com a Director de Fotografia a l'ESCAC l’any 2013, ha dirigit i desenvolupat els projectes de ficció Sympathy for killers i We are brutal, entre d'altres, i actualment exerceix de realitzador i director de fotografia freelance en multitud d'espots publicitaris, videoclips, documentals i ficció entre Barcelona i Madrid. A més, ha rodat recentment la seva primera pel·lícula com a director de fotografia. Es tracta de Los Visitados, una coproducció mexicana-espanyola.

Edicions locals