La Federació Catalana de Bàsquet acaba la temporada 2019-2020

L'ens federatiu treballa en una proposta amb cap descens i amb ascensos ponderats

Esports

| Xavier Solanas

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) ha anunciat finalment la  finalització de totes les seves competicions federades corresponents a la temporada 2019-20.

Fa tan sols uns dies, l'ens federatiu informava de la finalització dels campionats federatius, excepte els sèniors, sub-25 i preferents amb opcions d'ascens. "Ja que els diferents escenaris de desescalada del confinament, fets públics fins ara, coincideixen que la pràctica d’esports d’equip només serà possible en l'última fase de les diferents fases previstes, el que impossibilita reiniciar les Fases Regulars de les competicions oficials encara no suspeses, la Comissió Executiva d’aquesta FCBQ, ha acordat la finalització definitiva de totes les competicions federades", comunica.

Pel que fa als ascensos i descensos, la federació encara estudia quina mesura aplicar, tot i que segons ha informat, "probablement, la proposta final que es presenti no contempli cap descens per aquesta temporada que avui hem donat per finalitzada i que els ascensos es ponderin en funció del sistema final de cada competició".

L'únic equip vallesà de bàsquet que encara no coneix el futur immediat de la seva competició és el Recanvis Gaudí Mollet, que milita a la Lliga EBA que depèn de la Federació Espanyola de Bàsquet. El club espera rebre un comunicat en els propers dies amb una proposta de l'ens federatiu estatal. 

Edicions locals